Annonce

Annonce

Svar: Baby bider, især i fødder


7. juli 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er helt almindeligt at små børn bider, og når børn i jeres drengs alder bider, så skyldes det ofte kærtegn, der kammer over :)

Som du selv skriver "det er ikke fordi han er ved eller sur", det kommer derimod, når I hygger jer, sidder og har det dejligt og rart - så pludselig får I et tandsæt i skulderen, låret eller som hos jer nogle gange i fødderne...

Det tager rigtig lang tid at lære at mestre og kontrollere sine følelser. Det tager tid at lære, at man ikke skal bide, når man gerne vil fortælle, at noget f.eks. er dejligt, men at man i stedet skal sige det med ord. Det tager også tid at lære at kontrollere sin motorik, så jeres dreng bliver i stand til at kysse i stedet for at bide, ligesom han skal lære at styre sine arme, så han f.eks. kan ae jer og ikke slå jer..

Så når han bider jer i glæde, så er det fordi han netop har det rart og hans kærtegn bliver for voldsomme. Man kan sige, at det er en slags "jeg elsker dig så højt, at jeg kan spise dig", som han udtrykker på denne måde. Han nyder nærheden med jer så meget, at han er nødt til at sætte tænderne i jer...

Det bedste du an gøre er faktisk at forsøge at undgå at det sker. Det er vigtigt, at du prøver at stoppe ham, før han forløber sig. Når han først har bidt, så er det meget svært at ændre på... Jo mere du kan få ham på andre tanker, jo mere du kan aflede ham, så det ikke sker, jo bedre vil det være. Afledning kan være at sætte ham fra ...


Annonce

... dig, flytte ham, evt. give ham noget legetøj, som I kan lege med og være sammen om eller lignende, så du stadig viser ham, hvordan I kan være sammen på en mere rar måde og også viser ham, at du naturligt rigtig gerne vil ham og elsker ham højt :)

Det vil også være rigtig godt, at du forsøger at l ære ham, hvordan han kan kysse, kramme, vise dig nærhed og kærtegn, men hvor det er rart for dig - så du viser ham, hvad du gerne vil have at han gør i stedet for at bide...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du fortæller, at han har gjort det siden han var 10 måneder og at han nu bider i andre mennesker. Det lyder som om, at han har fundet ud af, at han ved at bide kan få en reaktion fra andre - og at det nu derfor er ekstra spændende for ham at bide mere og mere. Det lyder som om, at det godt kan være blevet forstærket i ham... Og det vil være rigtig godt, hvis du kan vende dette, så han så vidt muligt ikke får mulighed for at bide andre. Igen ved at aflede ham, flytte ham osv. Og også meget gerne fortælle andre, at de skal være opmærksomme og dreje ham væk, flytte ham, så det så vidt muligt undgås. Jo mere I kan afbryde situationen, så han slet ikke når dertil, jo bedre er det som sagt :)

Tag ham på skødet, hop med ham, lav ride-ranke-leg på skødet, afled med kram og kys, sanglege osv. så han får masser af nærhed og tæt fysisk kontakt - men ikke får lov til at bide og kommer væk fra fødderne :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Rolige aktiviteter

Hej Helen, Har du nogle forslag til rolige aktiviteter man kan lave når man...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Badetid er pludselig ufedt

Hej Helen, Min store dreng har altid været glad for at gå i bad, elsker at...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juni 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Udvikling og motorik

Kære Helen Jeg skriver til dig i håb om, at du kan give et besyv med på min...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Udvikling | 8 år

Store sociale problemer

Hej Vores søn på 8 år har store sociale problemer. Hans måde at kontakte...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annoncer

Annonce