Annonce

Annonce

Svar: Udfordrer os - 15 mdr


13. juni 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære forældre

Tak for jeres brev :)

Når jeres dreng slår - eller for den sags skyld, skubber, bider, hiver i hår eller lignende, så er det fordi han mangler ord. Han er stadig så lille, at han ikke kan sætte ord på sine tanker og følelser - og derfor reagerer han fysisk.

Det er naturligt, at I kan blive forskrækket, når han pludselig slår ud efter jer og de første par gange I oplever det, kan I derfor godt komme til at lægge så meget vægt på at få ham til at holde op, at I kommer til at forstærke den handling hos ham. Det er dog vigtigt, at I tager det roligt og forsøger at undgå situationer, hvor det sker - og når det sker, ikke viser det for meget opmærksomhed.

Han har brug for rigtig lang tid til at lære at mestre og kontrollere sine følelser. Det tager lang tid at lære at bruge ord i stedet for at være fysisk reagerende, når man skal fortælle at noget er rigtig dejligt eller at noget er rigtigt svært.

I fortæller, at han ofte slår, hvis han vil i kontakt, hvis han ikke får sin vilje eller hvis han bliver tvær... og det kan godt være lidt forskellige ting, der spiller ind her.

Hvis han slår for at få kontakt - så er det netop fordi han ønsker, at I skal se på ham, koncentrere jer om ham. Han kan ikke sige "se mig", "vær der for mig", "hjælp mig" eller lignende med ord, og i stedet vælger han så at slå ud efter jer.

Det kan også være kærtegn, som kammer over, og som han ikke kan styre. Det at nusse jer, kærtegne jer, ae jer er svært at styre, han har stadig svært ved at styre og koordinere sine bevægelser - og så kan han ende med at slå i stedet for at være ...


Annonce

... kærlig.

Når han slår i frustration over ikke at få sin vilje, så er det netop frustrationen igen - han kan ikke sige "det er uretfærdigt" eller "jeg leger lige så godt", eller "det er sjovt at lege med den her ting". Han slår i stedet - igen fordi han ikke kan sætte ord på sine følelser.

Hvis han nogle gange bider jer, så skyldes det de samme ting - bedst som I sidder og nusser, kæler og har det rart, så bider han jer. Her er det kærtegn der kammer over. Man kan side at det er en slags "jeg elsker dig så højt at jeg kan spise dig", at han simpelthen nyder jeres nærhed så meget, at han er nødt til at sætte tænderne i jer ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det bedste I kan gøre er at finde ud af hvorfor, altså prøve at pejle ind på, i hvad situationer I oplever, at det sker.

Når han bider i glæde, når I har det dejligt skal I naturligvis ikke skælde ud. I må meget gerne sige AV! så han fornemmer at det var ikke okay, at det her gjorde ondt, og det kan også være en god idé, at I sætter ham fra jer, så han mærker, at der følger en handling med det nej eller det AV! som I giver ham. Men det er vigtigt, at I ikke bærer nag, og I skal prøve at vise ham, det, som I gerne vil lære ham, netop at kysse og kramme i stedet for at bide og slå...

Og så er det med den alder han har allerbedst, hvis I kan forsøge at undgå, at det sker. Altså undgå at nå derud, hvor han forløber sig. Netop fordi jo mere han gør det, jo mere I skælder ud og har fokus på det, jo mere kan det forstærkes hos ham, så hvis I helt kan nå at afbryde situationen, så det slet ikke når dertil, jo bedre er det.

Jeg håber, at I kan bruge mine tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annoncer

Annonce