Annonce

Annonce

Svar: Øjenkontakt - knap 7 uger


7. april 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du kunne bruge mit sidste svar :)

Det lyder som om, at din lille dreng udvikler sig rigtig fint. Det lyder helt normalt, at han ikke kan være vågen i mere end højst et par timer, så har han brug for at få mælk og derefter blive puttet til en ny lur :)

I 5-6 ugers alderen vil børn begynde at være mere opmærksomme. Han vil derfor begynde at pludre mere med dig og vil begynde at holde øjenkontakten mere og mere. Han kan i denne alder også begynde at se længere og vil derfor naturligt begynde at kikke efter ting, der f.eks. er bag ved dig, ligesom han ofte fascineres af kontraster, så det kan godt være mere spændende at kikke efter overgangen mellem dit hår og din pande, end at kikke dig i øjnene, ligesom han bliver fascineret at lys og skygger og derfor godt kan fokusere på et billede, der hænger på væggen bag dig.

Det er derfor ikke altid, at han vil fokusere direkte på dig, men du skal have en fornemmelse af, at han søger dig, din kontakt og nærhed, at han lytter til dig og virker opmærksom på dig og dine ord og din mimik, når du sidder med ham - og det lyder som om, at han gør dette. Du skriver, at hvis I er et sted med mange mennesker eller når han spiser, så søger han din øjenkontakt, så hjælper det ham at være hos dig.

I 8-10 måneders alderen så sker der noget igen - her begynder han at strække sig mere ud, bruger sig selv mere og mere bevidst motorisk - og det bliver lettere at få god øjenkontakt med ham. I den alder, vil du ofte også opleve, at han begynder at smile bevidst til dig, ligesom hans pludrelyde vil udvides og han vil forsøge at snakke mere bevidst med dig...

Så når du skriver, at dine veninders børn har en anden øjenkontakt, så kan det sagtens være fordi at netop i denne alder, så sker der rigtig meget uge for uge ...


Annonce

... - og derfor vil der naturligt være forskel. Det vigtigste er, at du sidder med ham dagligt, taler med ham og pludrer med ham. Når du fornemmer, at han gerne vil kikke på dig, så er det vigtigt, at du giver ham tid til øjenkontakt. Du skal prøve at efterligne hans lyde og hans mimik. Når du pludrer med ham, skal du forsøge at tale i det lidt høje toneleje, fordi det tiltrækker hans opmærksomhed. Du behøver ikke sige noget bestemt, bare hvad der falder dig naturligt ind, du kan f.eks. sætte lidt ord på, hvordan du tror han har det "hej skat, er du der, var det dejligt at få mad, hej med dig" osv. Og ind imellem vil han så svare med sin mimik eller små pludrelyde, og du skal give ham plads til at svare og efterligne det, han siger eller gør.

Du skal være opmærksom på, at han naturligt vil se væk, han drejer sit hoved og bliver urolig - det er tegn på, at han har brug for en pause. Her er det vigtigt, at du ikke "tvinger" ham til kontakt, men at du netop lader ham kikke væk og venter på, at han så er parat til at kikke på dig igen. Når du fornemmer, at han igen er parat, så må du meget gerne tale med ham, for netop igen at fange hans opmærksomhed. Få ham til at kikke på dig med dine lyde og din mimik "hej, er du der, hej igen" osv. Give ham en ny pause, vente på at han selv pludrer lidt, smasker, gaber eller andet, spejle dette og pludre lidt igen "uha, er du så træt, gaaab" osv. osv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du synes, at det stadig er rigtig svært at have øjenkontakt med ham og det ikke rigtigt ændrer sig i løbet af de næste par uger, så synes jeg, at du skal drøfte det med sundhedsplejersken eller jeres læge :)

Jeg vil også anbefale dig "Helens bog om dit barns udvikling", som giver et meget godt billede af, hvordan din dreng udvikler sig i de næste uger og måneder :)

Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annoncer

Annonce