Annonce

Annonce

Svar: For mange aktiviteter / indtryk / sanser


27. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Der er stor forskel på både børn og voksne og dermed også forskel på, hvor meget aktivitet man har brug for.. Hvis man er meget udadvendt, ekstrovert i sin personlighed, så får man ofte energi af at være ude, være blandt andre mennesker. Det er skønt at være i byen, og det er skønt at have gæster.. Hvis man derimod er mere introvert i sin personlighed, så har man brug for at have tid derhjemme, brug for ro til at lade op og få energi igen... Og børn kan godt have forskellig personlighed, så nogle børn naturligt er bedre til at håndtere en masse aktiviteter, end andre børn er - og her er du nødt til at forsøge at finde ud af, hvordan jeres dreng trives bedst.

Og når det så er sagt, så vil jeg også sige, at de fleste børn i 3-4 måneders alderen vil have svært ved at håndtere, hvis I skal ud af huset dagligt, og det bliver det jo til, hvis det er babysang, svømning, mødregruppe og 2 x træning... For derudover skal du jo også op at handle, hente storesøster fra institutionen osv. Og jeg tænker, at du måske godt kan fornemme at det bliver for meget - og det er derfor, at du spørger :)

Med den alder han har nu, så begynder han at opfatte verden større. Han kan se længere, han fornemmer tydeligt rummet han er i. Han skelner mellem, om han er hjemme eller ude, han skelner mellem, om han er i favn hos mor, en fremmed og kan f.eks. blive rigtigt ked af det, hvis bedsteforældre ...


Annonce

... eller andre forsøger at holde ham. Det vil ofte være svært for børn i 3-4 måneders alderen at være i forsamlinger med mange mennesker og mange lyde - og man vil ofte opleve, at barnet kan protestere meget og blive rigtig ked af det, hvis barnet f.eks. skal gå fra arm til arm og alle vil "dikke-dikke", eller uroen forstyrrer barnets søvn, så hans søvn bliver afbrudt. Nogle børn bryder sammen og græder imens det står på - andre børn reagerer, når man kommer hjem og kan virke helt utrøstelige efterfølgende...

Jeg tænker umiddelbart, at træning kan du gå til, når far er hjemme, og kan passe jeres dreng. Træning er ikke noget, som jeres dreng behøver at være med til, og han har ikke brug for det - det er dit behov :) Han har bedre af lidt ro og nærhed derhjemme i de trygge og genkendelige rammer. Det vil også give far og søn lidt tid sammen, som vil være guld værd for dem begge, og hvor far netop får muligheden for naturligt at komme lidt mere på banen i forhold til jeres lille dreng.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Så når du nu spørger, så synes jeg, at du skal lade jeres lille dreng blive hjemme hos far, imens at du tager til træning :) Og hvis du vil træne lidt om dagen, så kan du gå nogle lange ture med barnevognen, så I får skabt lidt rytme, og så du på den måde hjælper ham til at sove en længere lur midt på dagen - samtidig med at du også selv bliver rørt lidt... :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annoncer

Annonce