Annonce

Annonce

Svar: Hjem fra vuggestue - 10 mdr.


23. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du har læst min bog, tak :)

Det er rigtig dejligt, at du tænker over, hvordan du kan skabe en god eftermiddag derhjemme - med den alder din dreng har, så er det naturligt svært at forholde sig til den skiftende hverdag, de mange nye rutiner, voksne, børn, det højere lydniveau og alle oplevelserne - og han er stadig så lille, at han ikke forstår, hvor du er - ligesom han ikke kan spørge, hvornår du kommer igen.. Så hverdagen er på mange måder overvældende for ham :)

Derfor er rolige eftermiddage en rigtig god idé. Det betyder, at det vil være rigtig godt, hvis I kan undgå at skulle en masse om eftermiddagen - når han har fri fra vuggestue, så skal I være hjemme og slappe af.

Han kan godt hav ekstra behov for fysisk kontakt og nærhed. Det kan være godt at sidde lidt med ham på skødet, så han kan mærke, at du er der for ham og ikke lige forsvinder. I kan sidde og kikke i billedbøger, gerne med fotografier af ting, som han kender fra hverdagen og du kan sætte lidt ord på billederne "sut", "hund", "vov-vov", "fugl", "pip-pip" osv.

Han er også i separationsfasen lige nu, så det kan være ekstra vigtigt for ham at se dig, sørg derfor for, at han er i nærheden af dig. Han kan f.eks. ligge på et tæppe på gulvet og kikke på dig derfra - eller han kan sidde i sin høje stol og være med imens du gør aftensmaden klar - så han hele tiden kan følge med i, hvad du laver og hvor du er.

Han må også meget gerne ligge og tumle rundt på gulvet for sig selv, øve sig i at kravle, rejse sig ved tingene, forsøge at holde balancen. Du behøver ikke sidde med ham hele tiden. Han vil måske synes, det er dejligt netop at sidde lidt for sig selv - så du skal hele tiden prøve at vurdere, hvornår han har brug for dig og naturligvis så være der for ham, og hvornår det er rigtig fint for ham at være lidt for sig selv :)

Hvis I er hjemme mellem 15-16, så vil han måske have brug for lidt mad. Eftermiddagen kan godt blive lidt lang for ham, hvis I spiser ...


Annonce

... omkring kl 18, så et mellemmåltid vil nogle gange være en god måde også at lande på. Sæt ham i den høje stol ved bordet og lad ham få lidt frugt, bær, en bolle, lidt kogte grøntsager eller lignende - og på den måde finde ud af at lande.. og efter lidt tid, vil han så sandsynligvis vise tegn på at ville op og er parat til så at lege lidt selv :)

For børn i 10 måneders alderen, så er gentagelseslege ofte rigtig gode. Det er f.eks. sange med fagter, musik at danse til, klappe kage, borte-tit-tit. Det er også godt at værew sammen med ham på gulvet og lade ham opleve glæden ved at bevæge sig. I kan kravle rundt, lege gemmeleg, bygge hule, som han kan kravle ind i. Det er også en god idé at trille bold imellem jer og trille bolden i forskellige retninger, som han så skal forsøge at følge...

Det kan også være sjovt , det er sjovt at slå på tromme eller lege med andre ting, som kan give lyd. Simple puttekasser kan være en idé - også gerne typer, hvor han f.eks. skal slå med en stor hammer eller lignende, for at få en bold til at løbe igennem... ringpyramider og bøtter der kan stables kan også være en idé nu. Aktivitetstativer, hvor han skal trykke eller dreje på knapper for at få ting til at ske, kan også være en mulighed og noget, som han måske kan sidde og underholde sig selv lidt med :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis han er glad for at rejse sig og måske er begyndt at gå lidt rundt, så kan det være en god idé med en gåvogn (IKKE en gåstol), som han kan skubbe foran sig, evt. med et par mursten i, så den ikke løber fra ham...

Det kan også være en god idé at I bruger lidt tid udenfor. I kan godt gå på opdagelse om eftermiddagen - uanset hvordan vejet er. Hvis det sner, så er det spændende at stå i sneen og mærke på sneen. Hvis det regner, så kan det være spændende at gå igennem en vandpyt. Hvis solen skinner er det også rart... Du kan løfte store sten, en træstub eller lignende, og I kan kikke på regnorme, snegle, biller... :)

Håber du kan bruge disse idéer lidt videre - fortsat held og lykke med ham :)

Og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Drikke selv men vil ikke af med koppen igen

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag....

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Om at sige fra

Hej Helen, Min søn er glad og leger over hele huset han kravler i lynets...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annoncer

Annonce