Annonce

Annonce

Svar: Fodtøj - 11 mdr.


30. april 2021

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det vil være super godt, at I hjemme lader jeres datter gå med bare tæer, når temperaturen tillader det. Bare tæer er bedst, fordi jeres datter bruger sine tæer til at gribe fast i gulvet, når hun øver at stå og holde balance..

Ellers er det en god idé med et par helt bløde skindfutter på fødderne. Skindfutter er ofte lavet med ruskindssål, som gør, at hun står godt fast, når hun forsøger at rejse sig ved møblerne osv., og de er samtidig så bløde, at hun stadig kan bevæge sine tæer og bruge hele foden, når hun øver sig i at stå og gå.

Når hun begynder at kunne tage de første små og mere selvstændige skridt, så vil det være en god idé med en rigtig sko. Disse sko vil ofte have såler lavet i gummi, som er skridsikre, og som også beskytter mod fugt osv. fra f.eks. asfalt, græs, jord mv. Det vil sige, at sålen vil være tykkere og også lidt hård, men den skal stadig være blød og eftergivelig. Nogle sko virker udadtil ikke så bøjelige, men sålen kan godt være bygget op på en måde, hvor fodens knogler og muskler får mulighed for at arbejde frit og ubesværet. Tal med skohandleren om det.

Skoene skal være lette, hvis de er for tunge, så vil det være svært for jeres datter at løfte fødderne, og de vil derfor forhindre hende i at øve sig i at gå. De bør have en fast hælkappe, så de sidder godt fast om foden og giver god støtte. Der skal ...


Annonce

... være snøre eller velcrolukning, så I har mulighed for at tilpasse skoen præcist til hendes fod. Og så skal der være plads til at fødderne kan vokse, uden at skoene bliver for store.

Det vil være en god idé at prøve lidt forskellige sko, altså fra forskellige producenter, da børns fødder er meget forskellige. Det er derfor meget forskelligt, hvilken type sko der passer til barnet. Nogle sko er smalle, andre brede - og der skal være plads til tæerne og til hele fodens bredde. Sko og fødder skal passe sammen. Hvis foden glider i skoene, så er hun nødt til at krumme sine tæer for at holde fast, og det dur ikke.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

De helt små børn, det vil sige børn under 2 år, har meget bløde knogler og meget fedtvæv. De har næsten ingen svang, og man laver derfor normalt de første sko med en lige læst, uden svangstøtte. Sålænge barnet ikke selv er begyndt at udvikle svang, så siges det, at man ikke bør give barnet sko, hvori der er sat svang..

Vælg en sko, som er åndbar, og hvor I fornemmer, at der er tænkt over valget af materiale. Hvis vi nærmer os sommeren, når hun begynder at gå rundt, så kan I også vælge en prewalker sandal i stedet for en sko. Kravene her er dog de samme - den skal have fast hælkappe, kunne justeres ind med velcro, have gummisål osv. og så skal den sidde rigtig godt på foden, når hun prøver den i butikken.

Rigtig meget held og lykke i jagten på de første par sko :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

5. april 2021 | Udstyr | 2 mdr.

Stor dreng - små hjælpemidler

Kære Helen, Siden sidst er der kommet et styks smækker lillebror til verden...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2021 | Udstyr | 3 mdr.

Barnevognspude

Hej Helen, Og tak for dit svar sidst :-) Vi har lige to spørgsmål:...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Babygynge - hvornår

Hej Helen Hvornår må vi bruge en babygynge til vores datter? Hun er nu 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2021 | Udstyr | 3 mdr.

Sove på madras i soveværelset

Hej Helen :-) Vi fik for 3 måneder siden en dejlig lillebror. Både storebror...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2020 | Udstyr | 0 mdr.

Slyngevugge og anbefalinger

Hej Helen, Hvad er din holdning og anbefaling i forhold til en slyngevugge?...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce