Annonce

Annonce

Svar: Tågang og fodtøj til baby


9. december 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Dorthe

Tak for dit brev :) Hvor er det dejligt at jeres datter er begyndt at gå så meget omkring på egen hånd - det giver lidt ekstra liv i huset, men det er jo helt som det skal være, og måske kan hun være med til at gå omkring juletræet i år, hvis I plejer at gøre det :)

Mange børn går på tæer i starten - og det er helt okay og helt naturligt, men det er vigtigt, at barnet stille og roligt kommer ned på flad fod, og du skal holde øje med, om hun kan det, og begynder at gøre det af sig selv. Hvis hun fortsætter med at gå på tæer, så kan der nogle gange ske det, at barnet bliver for stram i lægmusklen og i fodens sender, så det bliver sværere at komme ned på flad fod og hun dermed lærer sig at få forkert.. Her kan det være nødvendigt med en henvisning til en fysioterapeut, som kan give nogle øvelser, der kan udspænde hendes fødder/lægge og få hende ned på flad fod igen. Nogle gange vil man også ordinere børsteøvelser - her børster man barnets fodsåler med en speciel børste, for at give barnet en fornemmelse af at blive rørt på fodsålerne.

Derudover kan det, som du selv er inde på, nogle gange være en god idé med små skindsko, som kan stabilisere hendes fod og holde foden i en god og normal gåstilling. Det er vigtigt at disse sko, som ofte kaldes kravlesko eller prewalkers sidder godt omkring foden, de skal være lette, så de ikke er svære at løfte, og det vil være rigtig godt med en støvlette, ...


Annonce

... som støtter op omkring anklen og som har fast hælkappe. Kravlesko eller prewalkers har ofte skindskål, men prewalkers fås også med gummisål.

Og det vil netop være godt med en gummisål, når I skal ud. Det kan være en prewalker eller en begyndersko. Det vigtige er, at der ikke kan trække vand ind i skoen, når hun står på jorden og går lidt rundt - og den skal støtte godt omkring foden, enten lukkes med snørebånd eller med velcro. En rigtig vinterstøvle med lidt foer er naturligvis også en mulighed, men det vil være godt, at hun prøver dem på. Da hun ikke er ældre end hun er, så er det begrænset hvor tunge og stive hendes sko/støvletter bør være - ligesom det naturligvis nok er begrænset hvor meget I vil være ude, når det regner og sner...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Så det afhænger altså lidt af, hvad jeres behov er, hvor meget I skal ud og hvordan vind og vejr er, hvor I bor :) Hun kan godt have et par skridsikre skindfutter på indendøre, hvis du oplever at det er lidt fodkoldt, hvor I bor og strømpesokkerne ikke er helt nok. De fås også med skindfoer, så de er ekstra varme og så hun stadig kan stå fast. Hvis hun trives med strømpesokker med skridsikre dutter, så er det også rigtig fint.

Og så kan et par prewalkers eller begyndersko med gummisål være rigtig godt sammen med flyverdragten, når I skal ud og hun skal kunne stå og gå lidt på jorden :)

Jeg håber, at dette kan hjælpe dig lidt på vej - fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Udstyr | 18 mdr.

Hjemmesko

Hej Helen Skriver til dig for at høre din mening omkring sutsko herhjemme?...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annoncer

Annonce