Annonce

Annonce

Svar: Ståbræt


23. november 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Hmm.. det er svært at sætte en præcis alder på hvornår børn har glæde af et ståbræt, og jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med dig.

Det kan være praktisk i hverdagen med et ståbræt eller et søskendesæde, der kan sættes på barnevognen. Om man skal vælge det ene eller det andet afhænger af, hvor gammelt barnet er, hvor fysisk stor barnet er, og hvad barnevognen kan holde til. Nogle gange anbefales søskendesæder ikke til visse barnevogne, men det kan producenten oplyse.

Jo yngre barnet er, jo bedre er det ofte med et søskendesæde. Simpelthen fordi barnet så kan slappe mere af, sidde og følge med og stadig have en fornemmelse af at blive "kørt rundt", som barnet er vant til selvom lillebror ligger i vognen. Samtidig vil små børn - og børn på jeres ældste drengs alder, - have svært ved at forstå og aflæse trafikken, de har ikke farefornemmelse og kan hurtigt løbe ud på vejen - og hvis man har dem siddende på et søskendesæde, så er der lidt mere styr på dem :)

Jo ældre barnet er, jo bedre er det med et ståbræt, så barnet en gang imellem kan komme op og stå og blive kørt rundt og dermed få slappet lidt af i benene, men det er naturligvis ikke så afslappende som at kunne sidde ned. Der er lidt forskellige aldersangivelse på ståbræt - I må undersøge de forskellige modeller og høre, hvad producenten anbefaler. Nogen anbefales fra ca 2-4 år, andre først fra 3-5 år.

Jeg vil så også sige, at når først barnet bliver ...


Annonce

... 3-4 år gammel, så behøver barnet måske ikke stå eller sidde mere, men kan selv gå på sine ben - med mindre I går meget langt. Et alternativ kan også være at lade barnet cykle på en løbecykel eller lignende - det kan gøre det noget sjovere at bevæge sig og transportere selv, men det afhænger naturligvis af hvor trafikeret der er, hvor I bor.

Aldersmæssigt, så er jeres dreng altså lidt mellem de to ting - og i en alder af kun 1.5 år tænker jeg, at han sandsynligvis nok vil have mest glæde af et søskendesæde. Men det afhænger af, hvor meget han vejer. Mange søskendesæder går op til 15 kg. Senere kan det godt være fint med et ståbræt - men det afhænger naturligt af, hvor lange ture I går, og på hvilket tidspunktet af døgnet - og dermed af hvor træt han er, hvor meget overskud han har. Jo mere træt han er, jo sværere vil det være at få ham til at stå, når I triller tur...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Vær opmærksom på at du nogle gange med fordel kan købe brugt og dermed spare lidt penge netop på denne type udstyr :)

Hvis I generelt går meget, og du tænker, at storebror også skal have mulighed for at sove, når I bevæger jer rundt, så vil det være rigtig godt, at han kan komme til at ligge ned. Derfor vælger nogen at købe en tvillingevogn, hvor man kan have liften til den lille ny i den ene side og klapvognsdel til den ældste i den anden side... med knap 1.5 år mellem børnene, er det jo pseudotvillinger du får... bare en tanke :)

Håber du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce