Annonce

Annonce

Svar: Autostol protest


29. august 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er tydeligt, at jeres dreng ikke er særligt glad for autostolen... eller måske snarere ikke særligt glad for, at du sætter ham i den, og jeg tænker, at det måske kan hjælpe jer, hvis du begynder at lade ham selv sætte sig til rette.

Hvor mobil er han nu? Jeg tænker, at han både kravler og går mere og mere rundt på egen hånd, og han er naturligt igang med at vise mere og mere egen vilje og selvstændighed. Og det vil derfor være rigtig godt, at du anerkender dette ved at lade ham selv gå, kravle op, sætte sig til rette - når han f.eks. skal op i sin autostol. Kan du derfor på en eller anden måde støtte ham ved at holde ham i hånden, give ham et lille skub i numsen, lade ham klatre op på sædet først og derefter sætte sig til rette i stolen, så vil det være rigtig godt.

Det samme må du også gerne begynde på derhjemme omkring den høje stol. Når det er spisetid, så lad ham selv klatre op og sætte sig til rette ved spisebordet... De fleste børn kan omkring 18 måneders alderen, men måske kan han allerede nu, hvis han får lidt ekstra støtte ...


Annonce

... undervejs...

Og så vil det også være rigtig godt, hvis du kan aflede ham, når han sidder i sin stol. Det kan være ved at give ham lidt at spise, som han kan gumle på og hygge sig med (den at han får noget galt i halsen), og det kan også nogle gange hjælpe at hænge et aktivitetstæppe til bilen op, der hvor autostolen er placeret. Du kan købe aktivitetstæpper der har flere lommer, hvor du så kan komme lidt legeting, små bøger og lignende ned i lommerne, og så kan han sidde og hygge sig med at kikke på dette, blive afledt, når han bliver sat i stolen, og så han glemmer, at han er ked af autostolen...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis det ikke virker, så er du nødt til at gøre som nu - spænde ham fast, også selvom han protesterer. Sikkerheden kommer frem for alt andet. Det vil være godt, hvis du sætter ord på: "Ja det er også dumt, du kan ikke lide det, jeg skynder mig, så vi kan komme af sted" eller lignende, så han hører, at du forstår ham, og at du gør, hvad du kan.. Og når I så kører, så falder han jo til ro, og så må det være sådan:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annoncer

Annonce