Annonce

Annonce

Svar: Svømmeudstyr til 2-årig


23. juli 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære glade mor

Tak for dit brev og spørgsmål, som jeg tror, der er lige så mange meninger om, som der er svømmeskoler og forældre... Nu er jeg jo ikke svømmeuddannet, så det er begrænset, hvor stor en viden jeg har, men jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig.

Jeg har egentlig den holdning, at børn skal lære vandet at kende, ved at være i vandet med mor og far. Jo mere vi som forældre kan lege med vores børn i vandet, og netop gøre dem trygge ved vand, jo bedre er det. Så jo mere I kan svømme og bade med ham, hvor I holder ham og er fysisk tæt sammen med ham i vandet, jo bedre vil det være.

Og så har jeg også den holdning, at det bedste er, hvis barnet kan lære at svømme uden for mange hjælpemidler. Det er vigtigt, at vores børn lærer at balancere i vandet og får lidt fornemmelse af, hvordan kroppen egentlig fungerer i vandet. Når det er sagt, så kan der naturligvis være sikkerhedsmæssige hensyn, man er nødt til at tage - og hvor man derfor vil bruge en eller anden form for svømmehjælpemiddel, men stadig skal man naturligvis være i vandet sammen med mor og/eller far:)

Da jeg som barn skulle lære at svømme, så foregik det med svømmebælte og svømmeplade - og jeg er ikke en særlig god svømmer i dag, men det skyldes nok ikke dette;) Da mine piger var små, svømmede de med det man kalder for en "svømme noodle" eller en "svømme slange". Og de er begge dygtige svømmere i dag - men har også brugt timer i vandet sammen med deres far, og de er alle tre Padi Scuba Divers - så at være i vand, er noget mere naturligt for dem, end det nogensinde bliver for mig :)

Som ...


Annonce

... udgangspunkt må sikkerheden komme forud for at lære svømmeteknik. Så hvis barnet som hos jer "svømmer rundt i det store bassin", hvor I ikke har fat i ham hele tiden, så bør han have et fastsiddende svømmehjælpemiddel. Og her kan en god løsning være den hajfinne, du taler om. Den sidder fast på barnet, og hjælper med at holde barnet i overfladen. Han kan ligge vandret i vandet og lærer at bevæge sine arme og ben naturligt i vandet, den forstyrrer ikke hans balance...

Svømmevinger har jeg aldrig brudt mig om. For det første så gør de ofte ondt på armene, men samtidig lærer man også, at armene skal "sidde højt", når man er i vandet, og det skal ens arme jo ikke. Barnet lærer ikke at bruge armene naturligt til at holde balancen i vandet.

Svømmebælte hjælper barnet til at ligge mere vandret i vandet, hvilket er positivt. Men bæltet skal sidde godt på barnet, og ofte glider de rundt og passer dårligt, så de faktisk ikke fungerer, og så mister barnet balancen i vandet.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Svømmenoodles og svømmeplader er gode, når man skal lære at svømme rigtigt, finde balancen, finde ud af at glide rigtigt igennem vandet osv. men dur ikke som sikkerhed til en dreng på 2.8 år....

Jeg tænker, at en Swim Fin eller hajfinne er et godt valg til vandglade børn, som man samtidig gerne vil lære at bevæge sig frit i vandet.. Når jeg læser om forskellige svømmehjælpemidler, så lyder det som om, at det er anbefalingen nu. Det kan måske sammenlignes lidt med en løbecykel, der kan gøre det lidt lettere at lære at cykle på en rigtig cykel...

Håber du kan bruge disse tanker videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce