Annonce

Annonce

Svar: Sko til baby


7. juli 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at jeres dreng er begyndt at bevæge sig mere og mere rundt på egen hånd, og det lyder som om, at det går fint med at gå - skønt :)

Der er forskel på prewalkers, men umiddelbart tænker jeg, at du sagtens bruge hans prewalker som udendørssko, indtil den butik du helst vil købe sko i åbner 1. august :) Det er sandsynligvis ved at være tid til at skifte, hvis han har haft sine prewalkers siden 10 måneders alderen, så de kan godt bruges de sidste ca. 2.5 uge udenfor - det lyder til at være helt fint :) Så har han sikkert slidt dem op...

Når du skal vælge begyndersko, så vil det ofte være en god idé med en lille støvlet, som kan spændes fast om foden med snøre eller velcrolukning. Det sikrer, at du kan tilpasse den, så den ikke strammer, men heller ikke sidder for løst. Derudover bør den have en form for let gummisål, så han kan have dem på udenfor, selvom græsset eller vejen er våd.

Det er vigtigt, at skoene er forholdsvis lette, så han kan løfte fødderne uden større problemer. Det er også vigtigt, at skoene passer i bredden til hans fod, og det kan godt ændre sig i takt med at han bliver ældre, begynder at gå mere osv. Skoene bør også have en fast hælkappe, så de sidder fast omkring foden på ham.

Nogen vælger også en babysandal her til sommer, fordi den giver luft til tæerne, hvis det er varmt... Det vil være godt, hvis sandaler også har en lukket tå, så hans tæer er beskyttet, når han går og kravler rundt.

De første sko er ofte lavet af helt blødt skind, de har ofte også lidt ...


Annonce

... stødabsorberende egenskaber og så er de indvendigt konstrueret, så de passer til babys fod - børn under 2 år har meget bløde knogler og meget fedtvæv - og de har næsten ingen svang, de ser "platfodet ud". Derfor skal man købe sko, som er med en lige læst, og uden svangstøtte, men som er bygget op, så sålen følger barnets fods naturlige form.

Jeg synes det er en god idé at købe de første sko i en forretning, hvor du kan få hjælp til at finde den rette model og blive guidet igennem, hvad du skal lægge mærke til og være opmærksom på. Hvis han prøver forskellige modeller, så vil du kunne se forskel og selv få en fornemmelse for, hvad der er rart for ham at have på, og hvad der passer til ham. Nogle børn har en høj vrist, andre har en lav vrist - og man kan ikke vurdere, hvad der vil være de rigtige sko for ham, før han får dem på. Måske vil han også selv give sin mening til kende - du vil måske opleve, at nogle sko vandrer han problemfrit rundt i, andre protesterer han voldsomt over...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Der findes mange rigtig gode skoforretninger, der sælger børnesko, og hvor du kan få en god vejledning :) Og personligt ville jeg købe de første sko i en forretning, hvor de ved noget om babyfødder og babysko :)

Med hensyn til de sneakers du nævner, så kommer det meget an på, hvordan de er lavet, og hvor meget støtte de giver. Der findes også her rigtig mange forskellige modeller, så også her er du nødt til at lade din dreng prøve dem og vurdere hver enkelt model :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med projekt "køb nye sko" :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce