Annonce

Annonce

Svar: Seng til tumling


13. februar 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej Christina

Tak for dit brev :)

De fleste børn vil, når de er omkring 2.5 år gamle, selv begynde at protestere over tremmesengen. De vil ikke ligge bag tremmer og begynder at klatre over og gå ind i stuen - og når barnet selv forsøger at "bryde ud" af sengen, så er det tid til en åben seng.

Hvad man derefter skal skifte til afhænger lidt af, hvilken løsning man har valgt. Nogle tremmesenge er jo lavet sådan, at de kan forlænges, tremmerne kan fjernes, og der kan komme en større madras i - så sengerammen egentlig er den samme, men sengen bliver til en juniorseng og kan således bruges i længere tid.

Har man en tremmeseng, som ikke er beregnet til større børn, og som er en lukket seng, så kan man skifte til en åben seng - og nogle vælger så en juniorseng, andre en "voksenseng" - valget må afhænge lidt af, hvad type seng man leder efter, og hvor uroligt ens barn sover.

Til et barn der sover uroligt, vil det være rigtig godt, hvis sengen har en sengehest, som sikrer, at barnet ikke bare lige kan trille på gulvet. Men hvis barnet sover nogenlunde roligt, så kan man også vælge en løsning, hvor der er en sengeramme, som madrassen ligger nede i, så der stadig er en kant, men uden at der er tale om en decideret sengehest... som en karlekammerseng. Det kan godt have et voksenmål og dermed være en seng, som barnet kan bruge i længere tid.

Jo yngre barnet er, når man skifter til en åben seng, jo bedre vil en juniorseng måske være, fordi den kan ...


Annonce

... være lidt mere sikker for barnet at ligge i på grund af sengehesten. Jo ældre barnet er, når man skifter til en åben seng, jo mere vil man kunne skifte direkte til en voksenseng. Jeg ville dog ikke anbefale f.eks. en boxmadras med ben, fordi barnet let kan falde ud af den, da der ikke er nogen kanter... Det handler meget om sikkerhed, og børn i 3 års alderen kan godt begynde at gå i søvne og bevæge sig ind til forældrene om natten, og så er det vigtigt, at de ikke falder og slår sig.. derfor anbefales f.eks. høje senge /køjesenge normalt heller ikke til børn, der er under skolealderen....

Med hensyn til madras, så vil jeg anbefale at vælge en skummadras eller latexmadras. De passer ofte til barnets vægt (børn vejer jo ikke så meget og har ingen glæde af at ligge på f.eks. en springmadras med fjedre) og derudover er de ofte lavet sådan, at de giver kroppen mulighed for at ånde, så fugt og sved kan transporteres væk.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en fordel med et vaskbart betræk - det er dog min erfaring, at det kan være rigtig svært at komme på madrassen igen efter vask! Så kan det være bedre at lægge rullemadras på, som kan vaskes, hvis barnet kommer til at tisse, kaster op eller lignende om natten... I perioden, hvor man træner renlighed eller hvis barnet har problemer med ufrivillig natlig vandladning, kan man bruge vådliggerlagen, det øger også madrassens holdbarhed lidt...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce