Annonce

Annonce

Svar: Uro til baby


7. januar 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Børn er forskellige, og det gælder også deres reaktion på f.eks. at have en uro hængende over sengen.

For nogle børn virker det beroligende. Der er noget trygt og dejligt ved at kunne ligge og kikke op på en uro, der bevæger sig stille og roligt og måske spiller den samme melodi igen og igen. Genkendelighed er tryghed og tryghed giver ro. Så nogle børn falder let i søvn, når de har haft denne rutine, fra de var ganske små...

Andre børn oplever en uro forstyrrende. De har svært ved at koble fra overfor verden, har brug for hjælp til at blive skærmet og en uro, der drejer og/eller spiller musik appellerer til deres kontant og forstyrrer dem derfor i at finde ro og gør det sværere for dem at falde i søvn...

Derfor er du nødt til at prøve at vurdere, hvad der vil hjælpe jeres lille dreng til at sove bedst - om uroen vil have en beroligende virkning eller om den vil virke mere som underholdning :)

Ved puslebordet kan det være udmærket med en uro. Også her giver genkendelighed tryghed og kan den trækkes op og spille en lille melodi, kan det gøre puslingen lidt mere hyggelig. Man kan dog også sige, at netop ved puslebordet, så er der god mulighed for øjenkontakt mellem forældre og barn, og det er vigtigt at udnytte dette - så i stedet for at kikke på en uro, kan barnet kikke på mor og far - det ene udelukker dog ikke nødvendigvis det andet, så igen må du prøve dig lidt frem og finde ud af, hvad der mon passer bedst til jer :)

Når og hvis man bruger en uro, så skal man være ...


Annonce

... opmærksom på at flytte den, så den ikke altid hænger ved barnet højre side (eller altid ved venstre side). Det kan gøre, at barnet begynder kun at kikke til den side, som uroen hænger ved - og det er vigtigt, at barnet får stimuleret begge sider ligeligt. Derfor skal en uro og lignende flyttes, så barnet ikke får en "foretrukken side".

Derfor kan en uro faktisk nogle gange også med fordel også bruges, hvis barnet har tendens til kun at kikke til en side eller har problemer med lejringsbetinget skævhed af kraniet. Ved at hænge en uro op, kan man nogle gange få barnet til at kikke til den side, som barnet ellers ikke har foretrukket og kan altså med en interessant uro hjælpe barnets hoved i den retning, som man ønsker...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


For spædbørn er det særligt spændende at kikke efter lys og at kikke efter kontraster. Det lille barn begynder at se farver omkring 6 ugers alderen og en uro, enten en musikuro eller en uro med sort-hvide mønstre og måske en enkelt gul eller rød kontrastfarve, kan være spændende at kikke på.

Det bedste legetøj er dog dig. Dit ansigt, din stemme, din krop. Det er dejligt at være nær dig, blive båret i din favn. Det er dejligt, når du synger, nynner, pludrer med barnet. Det er vigtigt at være tæt på dig – det gælder, når I sidder i sofaen, eller når I går rundt og oplever verden sammen. Og det er generelt en god idé at udnytte puslepladsen til at være et sted, hvor der også bliver pludret, og hvor barnet kan bevæge sig og bruge sin krop.

Jeg håber, du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

21. maj 2020 | Udstyr | 15 mdr.

Sko til små fødder

Hej igen Helen, Jeg har vist en del spørgsmål for tiden, så nu kommer endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udstyr | 15 mdr.

Fra tudkop til almindelig kop/glas

Kære Helen, Så kommer der allerede et spørgsmål mere fra mig:) Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce