Annonce

Annonce

Svar: Uro til baby


7. januar 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Børn er forskellige, og det gælder også deres reaktion på f.eks. at have en uro hængende over sengen.

For nogle børn virker det beroligende. Der er noget trygt og dejligt ved at kunne ligge og kikke op på en uro, der bevæger sig stille og roligt og måske spiller den samme melodi igen og igen. Genkendelighed er tryghed og tryghed giver ro. Så nogle børn falder let i søvn, når de har haft denne rutine, fra de var ganske små...

Andre børn oplever en uro forstyrrende. De har svært ved at koble fra overfor verden, har brug for hjælp til at blive skærmet og en uro, der drejer og/eller spiller musik appellerer til deres kontant og forstyrrer dem derfor i at finde ro og gør det sværere for dem at falde i søvn...

Derfor er du nødt til at prøve at vurdere, hvad der vil hjælpe jeres lille dreng til at sove bedst - om uroen vil have en beroligende virkning eller om den vil virke mere som underholdning :)

Ved puslebordet kan det være udmærket med en uro. Også her giver genkendelighed tryghed og kan den trækkes op og spille en lille melodi, kan det gøre puslingen lidt mere hyggelig. Man kan dog også sige, at netop ved puslebordet, så er der god mulighed for øjenkontakt mellem forældre og barn, og det er vigtigt at udnytte dette - så i stedet for at kikke på en uro, kan barnet kikke på mor og far - det ene udelukker dog ikke nødvendigvis det andet, så igen må du prøve dig lidt frem og finde ud af, hvad der mon passer bedst til jer :)

Når og hvis man bruger en uro, så skal man være ...


Annonce

... opmærksom på at flytte den, så den ikke altid hænger ved barnet højre side (eller altid ved venstre side). Det kan gøre, at barnet begynder kun at kikke til den side, som uroen hænger ved - og det er vigtigt, at barnet får stimuleret begge sider ligeligt. Derfor skal en uro og lignende flyttes, så barnet ikke får en "foretrukken side".

Derfor kan en uro faktisk nogle gange også med fordel også bruges, hvis barnet har tendens til kun at kikke til en side eller har problemer med lejringsbetinget skævhed af kraniet. Ved at hænge en uro op, kan man nogle gange få barnet til at kikke til den side, som barnet ellers ikke har foretrukket og kan altså med en interessant uro hjælpe barnets hoved i den retning, som man ønsker...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


For spædbørn er det særligt spændende at kikke efter lys og at kikke efter kontraster. Det lille barn begynder at se farver omkring 6 ugers alderen og en uro, enten en musikuro eller en uro med sort-hvide mønstre og måske en enkelt gul eller rød kontrastfarve, kan være spændende at kikke på.

Det bedste legetøj er dog dig. Dit ansigt, din stemme, din krop. Det er dejligt at være nær dig, blive båret i din favn. Det er dejligt, når du synger, nynner, pludrer med barnet. Det er vigtigt at være tæt på dig – det gælder, når I sidder i sofaen, eller når I går rundt og oplever verden sammen. Og det er generelt en god idé at udnytte puslepladsen til at være et sted, hvor der også bliver pludret, og hvor barnet kan bevæge sig og bruge sin krop.

Jeg håber, du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annoncer

Annonce