Annonce

Annonce

Svar: Tage siden af tremmeseng


24. april 2016

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stine

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at jeres dreng er rigtig glad for og tryg ved at ligge i sin Leanderseng, og derfor er der ikke noget, som I lige nu skal ændre på. Som udgangspunkt skal man aldrig ændre på noget, der fungerer :)

De fleste børn vil, når de bliver omkring 2-2.5 år, begynde at protestere over tremmesengen. Nogle lidt før, andre lidt senere. Man oplever det ofte ved, at barnet ikke vil ned i sengen, og at barnet forsøger at klatre ud over sengekanten. Når det sker, så er det tid til at fjerne siden af tremmesengen eller give barnet en åben seng. Men der er ikke grund til at gøre det før, så længe barnet er tryg ved sengen og sover godt, så skal man ikke ændre noget.

Når barnet får en åben seng, så vil mange forældre opleve, at barnet begynder at stige ud af sengen og søge forældrene igen og igen. Her skal man tage det så roligt som muligt, og følge barnet ind i seng igen med et "hov skat, kommer du der, kom, ind i seng igen" og så tager man barnet i hånden og går tilbage, putter kærligt osv. men viser barnet, at det er meningen at barnet skal sove i sin seng, og at barnet kan være helt tryg ved dette.

Nogle børn reagerer dog ikke sådan - de får en helt anden ro ved at få en åben seng. Det at sengen er åben betyder, at de med det samme fornemmer, at de kan søge mor og far, hvis de har brug for det - og netop dette gør, at de så bliver liggende i deres seng. Der er således ikke nogen fast måde, som børn reagerer på, også her er børn forskellige.

Hvornår man skifter til en juniorseng eller til en voksenseng afhænger helt af barnets behov, og hvordan barnet sover bedst. Barnet skal være tryg ved sovestedet, og det er vigtigt, at barnet ikke kan trille ud af sengen og slå sig eller komme til skade. Det er en fordel at vælge en seng, som er hævet over jorden (i forhold til kulde), men den må samtidig ikke være for høj, - barnet skal selv kunne klatre ind og ud af sengen, også i søvne. Når børn vågner om natten fordi de ...


Annonce

... f.eks. har drømt, så er det vigtigt, at de kan kravle ud af sengen og komme ind til mor og far - og det uanset om de er 2, 3, 4 år eller ældre.

Man er også nødt til at medtænke, hvordan man bor - en ting er sengens sikkerhed, noget andet er den vej, som barnet skal gå. Hvis barnet f.eks. skal gå på en trappe, for at komme til forældrene, så er der en risiko for at barnet i søvne kan gå forkert og komme til skade. Sådanne overvejelser er man også nødt til at gøre sig, når man vælger at give sit barn en åben seng og vurdere ud fra barnets alder.

Det gælder f.eks. også høje senge med rutsjebane osv. som rigtig mange børn synes er super seje. Disse senge er til ældre børn, det vil sige børn omkring 6 år - skolealder. Det er igen vigtigt, at barnet selv kan bevæge sin ind og ud af sengen - både vågen og i søvne, og det kræver en vis alder.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Fordelen ved at vælge en lidt større og åben seng til sit barn er, at det giver mulighed for at lære barnet at falde i søvn i egen seng og forbinde det at falde i søvn og sove godt, med at sove der. Som mor eller far kan man sidde på eller ved sengen og være hos barnet, når sengen har en vis størrelse, man kan læse historie, tale lidt om dagen osv. og give barnet nærheden og tæt fysisk kontakt, samtidig med at barnet lærer at sove i egen seng. På den måde er en større seng ofte et rigtig godt valg, når man er sikker på at barnet ikke triller ud:)

En leanderseng er en rigtig dejlig seng, der vokser med barnet. Så når jeres dreng begynder at protestere mod sengens sider, forsøger at kravle ud over kanten osv. så vil det være rigtig godt, at I fjerner siden fra sengen. I begyndelsen vil det være fint, at sengesiden fjernes, men at sengen beholder sin størrelse. Stille og roligt i takt med at han vokser, kan I så forlænge sengen, så den bliver til en juniorseng, hvor I kan sidde på sengekanten, læse godnathistorie for ham, når han skal sove osv.

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce