Annonce

Annonce

Svar: Ferieudstyr til når den lille skal sove


22. juni 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor til to

Tak for dit brev :)

Det lyder helt okay, at jeres dreng sover i sin klapvogn, når I er på ture. Det vil her være rigtig fint, at I netop kan lægge ryggen ned, så han ligger fladt. De dage, hvor I er hjemme, vil det dog være rigtig godt, at I lægger ham i en seng eller på en madras, hvor han naturligt ligger bedre.

Hvor skal han sove om natten? Denne seng kan I også bruge om dagen. Måske er der en seng i sommerhuset, måske skal I overveje om han skal have en rejseseng, hvis I generelt er meget ude, og han skal lære at sove andre steder. For nogle vil en rejseseng så være det trygge og rare, og når han ligger i den, ligger han godt og kan ikke falde nogen steder. Det er et sikkert sted at sove. Hvor meget I vil få en sådan brugt afhænger dog af, hvor meget i byen i tager. Hvis det kun er en uge nu og måske et par overnatninger hos bedsteforældrene til jul, så bliver den jo ikke brugt særlig meget… Så kunne han måske ligeså godt sove sammen med jer i jeres seng de få nætter, og I kan spare de penge…

Får vi sommer i Danmark, hvilket vi jo alle sammen håber på, så må han gerne ligge på et vattæppe på græsset, helst under et stort træ, en parasol, et solsejl osv. Så han ligger i skyggen. Han må også gerne komme med til stranden, og her vil det på samme måde være meget ...


Annonce

... vigtigt, at I sørger for at han ligger i skygge. I skal dog være opmærksomme på, at solens stråler vil blive reflekteret i både sand og vand, og at lyset derfor kan være meget skarpt for ham, ligesom han kan risikere at få sol, selvom han ligger i skyggen… han skal derfor have solcreme på, han skal være dækket af løst tøj, I bør ikke være på stranden mellem kl 12-15, hvor solen er skarpest, og I bør generelt ikke være der for længe af gangen…

Man kan godt bruge et "soltelt" eller "skyggetelt" - de kaldes begge dele og nogle af dem er kombineret som telt og rejseseng. MEN, man skal være opmærksom på, at det kan blive rigtig varmt i et sådan telt, især hvis det er i solen. Så det kan godt være, at det giver skygge, men man skal sikre sig, at barnet ikke bliver overophedet, og at der også kommer luft til barnet. Det er en balance mellem at sikre, at barnet ikke udsættes for træk, og at barnet kan blive skærmet for både sand og vind, men samtidig skal kunne "ånde" og komme af med varmen…


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I bør finde en stand, hvor der er mulighed for at finde skygge. Nogle steder vil der være store træer og beplantning tæt på stranden, hvor man kan være med sine børn. En strand uden nogen mulighed for skygge vil være svært med så lille et barn:)

Jeg håber I kan bruge dette lidt videre:)

Rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce