Annonce

Annonce

Svar: Hvor lang tid af gangen i Strækvikle


22. maj 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære J

Først - stort tillykke med lillesøster! Dernæst tak for dit korte og præcise spørgsmål. Jeg skal forsøge, men jeg kan nok ikke svare lige så kort:)

Som udgangspunkt må din datter være i strækviklen, så længe både du og hun synes det er behageligt. Der er således ikke nogen fast tidsangivelse på brug af strækvikle. MEN, når det er sagt, så er der lidt hensyn, du skal tage.

For det første, så bør barnet veje mere end 2 kg. Derudover anbefales det, at du som udgangspunkt bruger "frøstillingen" til det spæde barn, altså hvor din datter ligger med sin mave mod din mave - og ikke bruger vuggestillingen, fordi hun her kan få et knæk ved nakken, hvorved blandt andet hendes vejrtrækning kan blive besværet. Vælger du at bruge vuggestillingen, hvilket nogle gange kan være rigtig dejligt i forbindelse med amning, så skal du være ekstra opmærksom på, at hun ligger godt, kan trække vejret frit osv.

Når du placerer hende mave mod mave hos dig, så er det vigtigt, at hun ligger så højt hos dig, at du kan nå at bøje dit hoved og kysse hendes hoved. Hun skal altså ikke ligge helt nede omkring din navle…:) Jo ældre hun bliver, jo længere nede vil hun ofte sidde og i takt med at hun bliver gammel nok til at holde hovedet selv, kan du begynde at variere mellem forskellige stillinger.

Det er vigtigt, at viklen sidder stramt, så hun bliver holdt rigtigt fast, samtidig med at det naturligt skal virke behageligt for jer begge. Viklen skal støtte hendes krop godt, både hendes hoved og også under numsen og de bøjede ben. Så længe hun er så lille som hun er, så skal hendes krop og altså både hendes hoved og ben være dækket af viklens stof.

Hendes ...


Annonce

... vejrtrækning skal virke ubesværet. Hvis du kan høre, at hun snorker, så skal du rette på hendes stilling, så hun kan trække vejret frit.

En af fordelene ved en vikle er, at du jo har hende helt tæt på dig og derfor kan observere hende tæt: ) Du skal naturligvis hjælpe hende med at skifte stilling og sørge for at hun hele tiden ligger godt, hvis du fornemmer, at der er brug for lidt ændringer eller lidt bevægelse. Det betyder også, at du aldrig må sove med hende liggende i viklen hos dig - hun kan sove, men du bør ikke sove, når hun ligger der.

Du skal altid hold hænderne på hende, når du bevæger dig rundt, bøjer dig eller lignende. Hun kan falde ud af viklen, hvis ikke den er bundet stramt nok, eller hvis du pludselig bevæger dig eller bukker dig hurtigt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal være meget opmærksom på, at du jo kan støde ind i ting - skarpe bordhjørner eller lignende, ligesom hun vil være ekstra udsat for kogende damp, mados osv. hvis hun sidder hos dig, når du f.eks. laver mad. Hvis du således går med hende hos dig i længere tid, så skal du hele tiden være opmærksom på, at hun kan komme til skade også i situationer, som du normalt ikke ville tænke over kunne være problematiske.

Og så skal du naturligvis også sikre dig, at du ikke pludselig falder med hende. Du kan let få overbalance og dit udsyn bliver mindre, når du har hende siddende hos dig.

Overholder du ovenstående, så burde du dog kunne gå med hende i længere tid, men som sagt hele tiden aflæse hendes signaler. Hvis hun græder, så er det ofte tegn på, at hun ikke ligger godt, og hvis hun ikke har lyst til at ligge der, så skal hun naturligvis ikke det:)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Massage

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce