Annonce

Annonce

Svar: Hvornår holder man op med begyndersko?


14. maj 2015

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det kan være en god idé, at bruge sutsko/hjemmesko indendørs, når jeres datter løber rundt og leger. Hun bevæger sig hurtigere nu, begynder at klatre op osv. og skoene hjælper hende, så hun står bedre fast… Det kan dog også være rigtig godt, blot at lade hende løbe rundt med bare fødder. Når hun har bare tæer, så kan hun bruge sin fod frit - og nu hvor det bliver varmere i vejret, vil det være rigtig fint, at I også lader hende gå barfodet - gerne inde og måske også ude på græsset (det giver en sjov og helt ny fornemmelse med bare fødder i græsset:)).

Der er stor forskel på begyndersko - nogle begyndersko er til børn, der kravler. De har ofte ruskindssåler, som gør dem ganske lette, men som også gør, at de kan suge vand og derfor ikke er gode til udendørsleg. Nogle børn har glæde af kravlesko, - andre børn springer dette helt over og starter med et par rigtige sko på fødderne - som igen også kan kaldes begyndersko. Børn er forskellige, og hvor nogle går deres første skridt, når de er 8-9 måneder gamle, så går andre børn først, når de er 17-18 måneder gamle, og det kan naturligt have betydning for, hvilken type sko man begynder med.

Det har også noget at sige, hvilken størrelse fødder ens barn har, det er vigtigt at finde en sko, som passer godt. Det spiller også ind, hvad årstid ens barn begynder at gå på - om barnet går om sommeren og derfor går bedst i bare tæer eller om barnet går om vinteren, hvor man naturligt skal sikre ekstra, at det ikke er for koldt med bare fødder… Mange faktorer spiller således ind, når man skal vælge sko, og hvilken type sko man vælger. Og hvor længe man bruger begyndersko påvirkes således også af dette.

Med den ...


Annonce

... alder jeres datter har nu, så bør I købe en sko til hende med vandtætte såler, så hun kan være ude, også selvom vejen, græsset osv. er vådt. Hun kan have glæde af et par sandaler til sommer, så hendes fødder kan få lidt luft og så skoene ikke bliver for varme. Måske et par sandaler med snude - da hun stadig kravler meget rundt og tæerne derfor kan have glæde af lidt ekstra beskyttelse. Men måske kan hun også have glæde af at par åbne sandaler, her må I prøve jer lidt frem, hvad der sidder bedst på hendes fødder.

Begyndersko med velkro eller snørrer, gummisål, fast hælkappe osv. vil stadig være rigtig godt til jeres datter:) Derudover tænker jeg, at det ofte vil være størrelsen på fødderne, som spiller ind på valget af sko. Begyndersko fås ofte fra ca. str. 19 og når hun begynder at skulle bruge omkring str. 24, vil I ofte skulle skifte til en anden type sko.. Det er ofte omkring str. 24 at skoene skifter - nogle før, nogle lidt senere. På et tidspunkt vil hun måske også selv vise særlig interesse for noget bestemt, og det spiller naturligt også ind på jeres valg:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Om indeskoene koster 50 eller 500 kr - det vigtigste er, at skoen sidder godt på foden, at den er let, så hun ikke har svært ved at få den med sig. Hun skal kunne bevæge sig frit og hendes gang og bevægelser må ikke blive generet af, at hun har sko på. Materialet må gerne være åndbart, så det er rart at have dem på, sålerne skridsikre og bløde/eftergivelige, så de følger fodens bevægelser.

Jeg synes det lyder rigtig fint med pom pom hjemmeskoene indenfor og eccoskoene udendørs - samt gummistøvler til regnvejrsdage og hoppen i vandpytter:)

Håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke i skojagten:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annoncer

Annonce