Annonce

Annonce

Svar: Det der med sko


24. marts 2015

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære du

Tak for dit brev :)

Det lyder som en rigtig god idé, at I nu kikker på et par sko til jeres dreng. Han er begyndt at tage de første skridt, rejser sig ved tingene, øver sig i at slippe og gå mere selvstændigt, og han øver sig nu både indenfor og udenfor.

De første par sko vil ofte være en lille støvlette, det kan om sommeren dog også være en sandal. Det er vigtigt at skoen har en fast hælkappe, som sikrer at skoen sidder godt fast om foden, og hans fod må ikke "svuppe op og ned". Skoen skal have en lille smule voksetillæg, men ikke alt for meget, måske ca. 1 cm. Det er vigtigt for at han kan passe skoene i mere end en måned, men han skal også kunne "få skoen med sig", og det er svært, hvis de er for store.

Skoen skal også passe til hans fod i bredden. Nogle sko er smalle, andre bredere og her er I nødt til at prøve forskellige modeller, for at se hvad type sko, der passer til hans fod. Selvom man normalt siger, at børn har brede fødder, så er der meget stor forskel på børnefødder.

Skoen skal også være let. Når du løfter den i hånden, må den ikke virke tung. Han skal kunne løfte fødderne, uden at føle at fødderne bliver holdt nede.

Sålen skal være vandtæt, så han kan gå ude på græs og hvis vejen er våd efter en regnbyge. Og så skal ...


Annonce

... sålen være bøjelig, så skoen følger hans fødder, når han går. Sålen skal være flad. Det vil sige, at der ikke skal være nogen svangstøtte. Små børn har en lille fedtpude under foden, og de har ikke brug for svangstøtte. Omring 2-3 års alderen begynder børn ofte at udvikle svang.

Hænger pris og kvalitet sammen? Ikke nødvendigvis. Nogle gange kan du godt finde en rigtig god børnesko, som ikke koster en bondegård. Men ja - generelt er børnesko dyre, også fordi børn jo skifter sko rimeligt hyppigt, fordi deres fødder vokser. De kan ikke nøjes med et par sko om året og det bliver derfor dyrt i længden. Derfor kan det nogle gange være en idé at kikke, når der er udsalg.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Vi har gode danskproducerede børnesko som f.eks. Bundgaard, Angulus, Ecco, Skofus. Du kan også finde gode udenlandske sko fra f.eks. Italien og Frankrig. De danske sko vil ofte være lidt bredere end de udenlandske sko… Jeg synes valget skal afhænge af hvilken sko, der sidder bedst på din drengs fod, når I prøver, og så må du naturligvis gøre op med dig selv om prisen er passende. Jeg vil skønne, at du nok skal forvente, at et par sko koster mellem 350-550 kr… og ja - jeg er enig - når man op på 550-600 kr, så er det rigtig mange penge! :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce