Annonce

Annonce

Svar: Pusleplads


4. februar 2015

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære mor til verdens dejligste datter

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter udvikler sig i rigtig god retning og er godt igang med at udvikle sin selvstændighed og også sin motorik :) Det er helt normalt, at hun vil protestere over at ligge på puslebordet, og at hun vender og drejer sig for at komme ned.

Du skal naturligvis være hos hende og sikre, at hun ikke kan falde ned og slå sig, og hvis hun er meget mobil, så kan det være nødvendigt, at du lægger puslepuden på badeværelsesgulvet og skifter hende der. Men ellers så er det en rigtig god idé at lytte til hendes ønske om medbestemmelse og derfor inddrage hende i puslingen. Hun kan f.eks. godt selv løfte numsen, så du kan lægge bleen ind under hende.

Når hun ligger på ryggen, så prøv at lære hende at sætte fødderne i bordet og giv hende så den lille kommando "Luft numsen, skat". På den måde vil hun have en følelse af at hun er med, og at I samarbejder om skiftningen, og det er vigtigt.

Hun kan også få lov til at holde cremetuben i hånden og når hun er vasket og ren, så kan du lade hende selv prøve at smøre sig med lidt creme. Hun vil naturligvis ikke kunne gøre det ...


Annonce

... præcist, men det er lige meget - det handler igen om at hun skal føle sig inddraget.

Og så behøver hun ikke være på puslepuden hver gang du skifter hende. Hvis hun kun har tisset, så kan hun med fordel stå op - f.eks. på badeværelset eller på hendes værelse, hvis pusletingene er der. Det kan være en fordel at bruge "Up & Go" bleer eller lignende - altså buksebleer, der trækkes op som et par underbukser. Har hun kun tisset, så er det let at få bleen af hende og en ny trukket op og hun vil elske, at hun kan stå, holde fast i dig og hjælpe til ved at løfte først det ene ben og så det andet ben… Hvis hun kan få lov til at stå, når hun kun har tisset, vil hun have lettere ved at acceptere, når hun nogle gange er nødt til at ligge ned, fordi du skal have vasket hende grundigt i alle folder:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det er også bedre for din arbejdsstilling, hvis hun kan stå op, når hun skal skiftes. Skiftingen er også hurtigere overstået, og hun kan derefter lege glad videre:)

Med hensyn til hygiejne, så er det at hun står op også en god løsning. Hun og du skal naturligvis begge vaske hænder efterfølgende.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med hende:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annoncer

Annonce