Annonce

Annonce

Svar: Sove i voksipose


30. oktober 2014

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er korrekt, at mange børn sover med mindre tøj i voksiposen, end hvis de sover under en almindelig dyne. Barnet ligger ofte så godt puttet og materialet er på en måde, som gør at barnet har det dejligt varmt.

Generelt tænker jeg, at man skal prøve at sige til sig selv "hvor meget tøj ville jeg have brug for?" og medtænke, at barnet jo ligger stille, og at der kan være kuldeindfald fra jorden. Hvis du selv sætter dig på en havestol - hvor meget tøj, har du så brug for? Vil du tage en trøje på under din dyne, eller vil det være nødvendigt med en dunjakke. En dunjakke sammen med en dundyne vil nok virke voldsomt og umiddelbart kun være til, når det er rigtig koldt, snevejr og frost…

Og lige nu, hvor temperaturen ofte er mellem 0-10 grader, så lyder det umiddelbart rigtig fint med en trøje. Du kan naturligvis også overveje om hun vil have glæde af en sovedragt. En sovedragt kan f.eks. være en heldragt i uld eller fleece - og det er måske dette jeres dagplejer mener, når hun siger en dragt, som kan bruges, når det bliver koldere. Der behøver ikke være tale om en flyverdragt.

Det kan også være, at jeres dagplejer tænker, at med den alder jeres datter har, så vil hun have brug for en rigtig flyverdragt, fordi hun begynder at lege mere ude, og at hun til vinter skal kunne komme med ud at lege i ...


Annonce

... snevejr, kælke osv. og her vil have brug for en flyverdragt, der passer til det kolde, fugtige vejr og som er vindtæt - og hvor nogle af de andre børn så ofte bliver puttet i deres flyverdragt og med en almindelig sommerdyne på sig, så vil jeres datter måske have brug for en tyndere sovedragt i sin voksi…

Og så kan det også være, at jeres dagplejer tænker, at jeres datter nu er så gammel, at hun ikke på samme måde putter sig i sin voksipose. Hun ligger måske ikke længere helt så stille og vil naturligt tage armene op, sove med posen løsere om sig - og at hun derfor vil have brug for mere tøj generelt…


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor meget tøj hun har brug for afhænger af, hvordan hun virker, når hun vågner. Hvis hun er helt svedig i nakken, så har hun for meget tøj på - men virker hun kold i nakken, så skal hun naturligvis have mere tøj på. Hun kan godt have glæde af handsker og hue og måske et par små bløde uldfutter på fødderne, selvom hun kun sover med en trøje - det afhænger helt af vind og vejr og hvordan hun virker til at have det bedst.

Hvis hun har det for varmt, så vil hun normalt svede, og du vil bedst kunne se det og mærke det i nakken på hende:)

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre og tænker, at du også kan prøve at kontakte voksi - Danmark og høre, hvad deres holdning er. Du må meget gerne give mig en tilbagemelding, så kan jeg lægge den på siden her:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce