Annonce

Annonce

Svar: Transport af to børn, når man ikke har bil


15. juni 2014

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Førstegangsforældre - lidt endnu :)

Hvor dejligt at I venter jer igen og hvor dejligt med et lille decemberbarn - stort tillykke med det:)

Når jeres datter bliver 4.5 år, så vil hun meget hurtigt blive for stor til et rullebræt på barnevognen - i stedet vil hun måske kunne cykle selv ved siden af jer. Det afhænger blandt andet af trafikken og af, hvor god motorisk hun er - om hun vil kunne lære at cykle. Nogle børn kan faktisk godt cykle på en cykel i 4-5 års alderen. Nogen starter med en cykel med støttehjul, andre lærer at cykle uden støttehjul…

Den lille ny vil kunne være i en barnestol på jeres cykel fra ca 9 måneders alderen og på den måde vil I til den tid kunne cykle sammen… Jeg tænker altså, at en mulighed er, at jeres ældste datter lærer at cykle, og at hun starter med at cykle ved siden af jer, når I går med barnevognen. Og når den lille ny bliver gammel nok til at kunne være med på cyklen, så kan I cykle sammen og jeres ældste kan cykle ved siden af jer i trafikken.

En anden mulighed er, at I køber en cykelanhænger, som I selv nævner. Og den tredje mulighed er, at I køber en ladcykel. Der er fordele og ulemper ved begge disse cykler.

Reglerne for cykelanhænger er:

Der må medtages 2 personer uanset alder, når blot totalvægtgrænsen ikke overskrides. I nogle vogne er totalvægtsgrænsen f.eks. 45 kg. I andre vogne 60 kg. I skal naturligvis undersøge reglerne for den anhænger I overvejer at købe. Tidligere var reglerne at man måtte transportere to børn under 6 år - men nu er reglerne sådan, at det afhænger af vægt.

Børnene skal være fastspændt i cykelanhængeren og skal også have cykelhjelm på. Til babyer vil man til flere vogne kunne købe en speciel indsats, som barnet placeres i. På den måde kan selv de mindste børn medbringes.

Cykelanhængeren må ikke være mere end 1 meter bred og må sammen med cyklens længde ikke være mere end 3.5 meter lang.

Hjulene skal være ...


Annonce

... afskærmede af sikkerhedsmæssige årsager - så børnene ikke kan få fingrene i klemme.

Der skal være en rød baglygte bag på anhængeren og der skal også være monteret reflekser, så vognen bliver set i mørke.

Fordelen ved i cykelanhænger er især prisen. De fås ofte til noget billigere penge end en ladcykel f.eks. gør. Derudover er der også den fordel at anhængeren kan tages af cyklen, så I ikke behøver cykle rundt med den, hvis og når I ikke har børnene med.

Ulempen er, at børnene sidder bag jer, så I ikke har opsyn med dem i trafikken og de sidder meget lavt og tæt ved vejen. Skal I op af en bakke, kan det være temmelig hårdt at træde af sted og komme op.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Den anden mulighed er ladcyklen, som er blevet mere og mere populær. De er dog noget dyrere og må siges at være lidt af en investering. Fordelen her er dog at børnene sidder foran i cyklen, så I har styr på dem og I kan kommunikere sammen. Ladcykler kører rimeligt stabilt, men det kan godt kræve lidt tilvænning at styre en ladcykel rundt i trafikken.

I en ladcykel er der plads til flere børn, bagage, indkøbsposer osv. For en ladcykel gælder at der må være to børn op til 8 år i ladcyklen. Nogle ladcykler tillader op til fire børn. Der skal være indrettet en særlig siddeplads til børnene og de skal være forsvarligt fastspændt og have cykelhjelm på. Cykel skal have det lovpligtige udstyr - ringeklokke, tre bremser, reflekser og sikkerhedsseler.

Der findes mange forskellige modeller og nogle ladcykler kan "skilles ad", så man ikke behøver køre rundt med ladet, når børnene af afleveret. Det gælder f.eks. "triobike".

Der findes rigtig mange modeller af både ladcykler og cykelanhængere på markedet og det kan være en rigtig god idé at læse om de forskellige. I kan finde forskellige tests på nette, som det kan være en god idé at se igennem.

Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke - og håber at I finder en god løsning:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce