Annonce

Annonce

Svar: Sut (og opfølgning)


27. maj 2014

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Frederiks mor

Tak for dit brev og dejlige opfølgning - det lyder så godt, at du har fået lidt mere ro og det er super, at du fornemmer at Frederik faktisk begynder at skabe lidt mere rytme. Det lyder super fint, det du fortæller - at han begynder at sove sine lure lidt mere fast i løbet af dagen og ja - det vigtigste er naturligvis, at han trives, tager på, sover godt om natten, og i det hele taget lyder til at have det rigtig godt:)

Det kan være rigtig dejligt med en sut - men det er ikke alle børn som vil acceptere sutten og så må det være sådan. Børns suttebehov er forskelligt og hvor nogle børn har stor glæde af en sut og hvor sutten bliver deres kæreste ven, så vil sutten for andre børn ikke har nogen betydning, og små børn kan få kvalme og blive utilpasse, når man forsøger at komme en sut i munden på dem…

I kan naturligvis godt forsøge. Men der er altså desværre ikke nogen garanti for at det lykkes.

Det kan være en fordel at finde en sut, som I faconen minder om hans flaskesut. Så skal han ikke forholde sig til to forskellige sutteteknikker og det kan gøre det lettere for ham at finde ud af at sutte på sutten.

I kan prøve mellem forskellige modeller. Nogle børn vil helst have en sut i silikone, andre børn foretrækker naturgummi/latex. Nogle børn vil have en kort model, andre en lang model, atter andre en rund model og så er der også børn, som foretrækker en flad model.

Det kan nogle gange ...


Annonce

... hjælpe at bevæge sutten lidt mod barnets gane, fordi sutterefleksen sidder der. Det kan også nogle gange hjælpe at holde lidt på barnets kinder hen over sutten, fordi jeres tryk mod kinderne også kan stimulere til at han begynder at sutte.

For nogle børn hjælper det at koble en sut på en stofble, så de har en ble hos sig, der efter dufter af mor eller far. Denne stofble eller lignende kan og vil ofte overgå til at blive en putteklud i stedet for en sutteklud med tiden :)

Det er en god idé at øve med sutten, når jeres dreng er glad og veltilpas, og ikke når han er ked af det. Hvis han er ked af det, så vil han naturligt protestere voldsomt over at I putter en sut i munden på ham - den hjælper ikke her :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en idé at øve med sutten som afslutning på et flaskemåltid. Når han spiser, så vil han naturligt være igang med at sutte og når flasken fjernes fra munden og sutten så kommes i munden, så vil han nogle gange automatisk sutte videre og på den måde lærer at acceptere den.

Andre gange kan det hjælpe at give sutten sammen med lidt kogt vand, så han får lidt at drikke samtidig med at han sutter. I kan evt. hælde lidt vand ind i mundvigene med en lille teske eller en engangsprøjte. Det er ofte også en god idé at skylle sutten i kogt afkølet vand før I giver ham den i munden, så den ikke er for tør :) Dyp IKKE sutten i sukker eller lignende.

Håber dette vil hjælpe jer lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annoncer

Annonce