Annonce

Annonce

Svar: Sko


13. maj 2014

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at dine drenge nu er begyndt at rejse sig op, stille og roligt vil de naturligt begynde at gå rundt ved møblerne, holde ved bordet, bevæge sig sidelæns og også begynde at tage små skridt mere og mere selvstændigt ud i verden - og du må gerne give dem et par små sko. Ikke fordi at skoene lærer dem at gå, men fordi det er med til at sikre, at de bedre kan stå fast.

Du har ret i at børn som udgangspunkt ikke skal have sko før de begynder at tage et par skridt, men du har også ret i at man også nogle gange må tænke lidt praktisk og når I er ude, så er det rart, at de har lidt på fødderne og i løbet af de næste par måneder, vil de naturligvis begynde at kravle mere rundt udenfor og her også rejse sig, stå på jorden osv. og så kan det være rart med sko.

Du kan overveje om de lige nu vil have glæde af det man kalder for kravlesko. Det er helt bløde skindsko ofte med en ruskindssål. Det er en sko med fast hælkappe, som gør at skoen sidder godt fast på foden og samtidig er den helt blød og vejer næsten ikke noget - så drengene kan vænne sig til at have noget på fødderne, samtidig med at de får fornemmelsen af at stå mere fast. En kravlesko er normalt til indendørs brug og tåler ikke vand, men det er et par måneder de kan bruge den og herefter skal der en anden sko til, så bruger de kravleskoene ude, så går det sandsynligvis også. Kravlesko kaldes også nogle gange "Prewalker".

En anden mulighed er at købe det man kalder for en "begynder sko", som er ...


Annonce

... en skindsko med gummisål, så den kan bruges udenfor og har en vis slidstyrke. Den kan være med snøre eller velcro, det afhænger af mærket. Disse sko vil man normalt anbefale, når drengene begynder at tage et par skridt på egen hånd. Det er en sko med fast hælkappe, en lille støvlet, som støtter rigtig godt om foden og hælen, samtidig med at den er let og bøjelig. Når man holder skoen i hånden, skal den være let og du skal kunne bøje den mellem dine fingre, så du har fornemmelsen af at den giver efter i sålen, når barnet går.

Når det bliver rigtig sommer og varmt og hvis dine drenge er begyndt at gå mere rundt, så kan de måske have glæde af et par sandaler - men det er ikke sikkert. Faktisk kan du købe "begynder sko", som er en slags "starter sandal". Det vil sige en sko, der stadig har fast hælkappe og snude, så den sidder godt på foden, men som er mere åben og dermed ikke så varm. Så i forhold til årstiden, så vil det måske være en idé at I kikker efter en "begynder sko" eller "begynder sandal".


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Børnesko er jo ret dyre og bruges ofte kun få måneder, så er de enten slidt op eller er blevet for små.. Og når man har tvillinger, kan man hurtigt få købt rigtig mange sko. Dine dreng er nødt til at prøve forskellige modeller på, for at du kan fornemme, hvad de vil bruge, hvad der sidder bedst på deres fødder og hvad der fungerer hos jer - men det er helt okay at du med den alder de har og det de nu bevæger sig rundt, går ud og ser hvad I kan få :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Massage

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce