Annonce

Annonce

Svar: Retning klapvogn


14. februar 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Nybagt mor i udlandet

Tak for dit brev :)

Jeg tror der er ligeså mange meninger om hvorvidt en klapvogn skal vende fremad eller bagud, som der er forældre og fagfolk .. Min umiddelbare tanke er, at så længe der er tale om et barn på kun 6 måneder, så ville jeg altid vælge en klapvogn, hvor barnet kikker på mig. Altså vælge din Odder barnevogn med rygstøtte.

Det er rigtigt spændende for børn at sidde og kikke på verden, men det er også meget overvældende. Der er rigtig mange lyde, lys, dufte, - alle deres sanser bliver bombarderet og små børn har brug for at kunne kikke på deres forældre. De har brug for at se på os, spejle sig i os og ud fra de signaler vi sender, finde ud af at om det de oplever er okay eller noget de skal være bange for. Derfor bør forældre og barn efter min mening kunne kikke på hinanden, når man er ude at gå.

I vil kunne pludre sammen, du vil kunne sætte lidt ord på de ting I går forbi og de ting I oplever og på en måde opleve verden sammen. I takt med at hun bliver ældre og selv skal sige ord, så vil det være af stor betydning at I taler om de ting I kommer forbi - "hov der var en bus, bbrr siger den", "der er ...


Annonce

... en hund, vov-vov" osv.

Samtidig vil du også kunne se på din datter, når hun begynder at blive træt, begynder at hænge i ryggen og har brug for at blive lagt ned og hvile sig. Du vil også kunne se på hende om hun trives og har det godt, kunne se hendes farver, vurdere vejrtrækning, om hun fryser, skal have pudset næse osv. Du får en masse informationer omkring hende og hendes velbefindende, når I kører og du kan se hende og det synes jeg personligt er vigtigt og også rart at kunne :) Du vil også kunne se om det blæser hende i ansigtet, om solen skinner hende i ansigtet osv. og du vil kunne vende vognen og trille hende, så hun ikke bliver generet af lys og luft.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det er rigtigt at rygstøtten i Odder barnevognen kun er til ryggen. I starten vil hun sandsynligvis sidde rigtigt op, holde armene i kanten af vognen og når hun så begynder at blive træt, så vil hun lægge sig tilbage og hvile ryggen på rygstøtten. Her kan du trække hende lidt ned i vognen, så hun får lidt mere støtte også ved hovedet og når hun så er parat, så kan du lægge hende fladt ned, hvor hun så vil kunne ligge godt og sove godt.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annoncer

Annonce