Annonce

Annonce

Svar: Nye fødevarer på ferien eller ej?


12. april 2017

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lykkelige mor

Tak for dit brev, og hvor lyder det bare dejligt med en uge på Rhodos! :)

Som udgangspunkt tænker jeg, at det ofte er en god idé at udnytte rejser til at give børn nye fødevarer og opleve nye smage, nye retter.. Jeg synes, det er godt at udnytte rejser til at lade børn møde ny og spændende mad...

Jeg forstår dog godt dit spørgsmål, fordi jeres rejse falder sammen med, at jeres datter bliver 6 måneder og derfor skal introduceres til f.eks. kød og fisk i sin grøntsagsmos - og her kan I naturligvis godt vente en uge, til I er hjemme igen, hvis du fornemmer, at det vil fungere bedst. Om det er en uge før eller senere, at I begynder med kød eller fisk, spiller ofte ikke nogen større rolle. Modsat - hvis I på hotellet har mulighed for at få en ret, som I tænker passer godt til hende, så synes jeg også, at I skal give hende den ret, og ikke være så bekymrede for, om det bliver for meget for hende. Hun må også meget gerne blive tilbudt lidt brødskorper, friske bløde frugtbåde, en kartoffelbåd eller lignende i hånden, som hun selv kan sidde og gumle på. Derfor har du ret i, at det er vigtigt ikke at bekymre sig formeget, men gør det så naturligt som muligt og blot glæde dig over de indryk og ...


Annonce

... oplevelser, som hun naturligt får... :)

Hvis I fornemmer, at det bliver for meget for hende - fordi hun netop er født lidt før tid og derfor godt kan føle at verden overvælder hende, og hun bliver for ked af det, grædende osv. - så er det fint, at du forsøger at holde fast i det genkendelige og dermed trygge. Det gælder så ikke kun maden, men rytmen generelt, hendes putterutiner, spise- og sovetider, tidspunkter for leg og aktivitet osv. Jo mere genkendeligt, jo mere rolig vil hun naturligt blive. Derfor må ferien blive lidt på hendes præmisser, og hvad hun virker til at ville trives bedst med.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en god idé at medbringe færdiglavede grødprodukter eller lignende hjemmefra, som blot skal laves med kogt vand. Og så medbringe en lille rejse el-koger. Det giver jer mulighed for at lave lidt grød til hende på værelset, så hun kan få lidt at spise, hvis jeres spisetid ikke helt passer, netop fordi det jo er ferie, og det hele godt kan køre lidt forskudt. I restauranten kan hun sidde med ved bordet i en høj stol, tilbydes lidt mos, eller lidt mad i hånden - hvad der nu er mulighed for at få, hvor I skal bo - som hun kan gumle på selv.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og rigtig god rejse! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annoncer

Annonce