Annonce

Annonce

Svar: Gråd i autostol - 4 mdr.


18. august 2016

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Mange børn bryder sig ikke om at køre i autostol, og de protesterer med voldsom gråd og kan blive meget ulykkelige. Nogle gange handler det om alder og udvikling, og andre gange kan det naturligvis skyldes rigtigt ubehag...

I skal være sikre på, at stolen passer til jeres dreng i størrelsen. Han vokser jo hele tiden, bliver både længere og tykkere, så måske skal selerne i stolen tilpasses, så de støtter ham men ikke strammer.

Det kan være en god idé at medtænke hans påklædning. Nogle børn får det hurtigt meget varmt og stolen kan være ekstra varm at sidde i. Derfor hjælper det nogle gange med en trøje i stedet for en jakke osv. Så han ikke er pakket for tæt og kan komme af med varmen.

Overvej tidspunktet på dagen - hvornår I kører. Det er vigtigt, at bruge autostolen, når han har fået en tør numse og er mæt og træt og parat til at sove.. Hvis han lige er vågnet af en lur, så vil han naturligt ikke sidde der, men vil hellere lege, underholdes og aktiveres - og har naturligt brug for en ren ble, netop fordi han lige har sovet...

Giv ham noget underholdende at kikke ...


Annonce

... på. Det skal være noget enkelt, evt. med store øjne, som kan fange hans opmærksomhed og som måske bevæger sig lidt, når bilen kører.

Hvis begge I forældre kører med i bilen, så vil det være godt at den ene af jer sidder sammen med jeres søn og underholder ham lidt, imens den anden så kører bilen.

Nogle gange kan det være nødvendigt at vænne jeres dreng til autostolen først - I kan tage autostolen ind og vænne ham til at sidde lidt i den indendøre. Putte ham i autostolen inde og flytte både ham og stolen ud i bilen, når I så skal køre. Så han ikke oplever skiftet fra jeres favn, over i stolen i bilen så voldsomt, som han måske gør nu.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle forældre er også nødt til at vænne ham til bilen. Starte med at sætte sig ud i bilen, være i bilen og i autostolen uden at bilen er tændt. Derefter prøve at tænde bilen for til sidst så at køre en lille tur. Så I på den måde gradvist vænner ham til, at det er okay.

Vær opmærksom på at han spejler sig i jer, så jo mere ro I signalerer jo bedre vil det være for ham og jo mere rolig vil han være :)

Håber du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke med ham! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Vådservietter

Mange familier synes det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet skal skiftes.

Mange vådservietter indeholder parfume, som kan give allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen. Vådservietter bør derfor kun bruges på tur eller som en nødløsning.

Engangsvaskeklude med vand og eventuelt lidt miljømærket sæbe uden parfume er mindst ligeså godt.

Brug aldrig vådservietter i ansigtet, da vådservietter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annoncer

Annonce