Annonce

Annonce

Svar: Gode råd til at rejse med baby


4. februar 2016

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :) Det lyder dejligt med en rejse til Tyrkiet:)

Når I skal af sted, vil jeres dreng være 9-10 måneder gammel. Det er en aktiv alder og for at turen ikke skal blive for kedelig og lang for ham, vil det være godt, hvis du kan medbringe lidt forskellige former og legetøj, der kan bruges netop i et fly. Det vil sige undgå legetøj med små "dippedutter", der kan falde på gulvet... En bog med billeder af ting, som han kender fra hverdagen, kan være en idé. Vælg gerne noget nyt, som han ikke har set før:) Hvis I kan passe hans sovetid ind, så han kan sove lidt undervejs, kan det være rigtig praktisk.

Du skal være opmærksom på især op- og nedstigninger. Han vil ikke kunne trykudligne trykket i ørerne selv, som du kan. Derfor vil det være rigtig godt, hvis du kan give ham en flaske eller lægge ham til brystet, så han naturligt synker. Hvis han sover på det tidspunkt, så er det helt fint og du skal ikke vække ham. Hvis han er forkølet (det er jo årstigen:)), så kan det være en god idé at medbringe lidt saltvand, som du kan dryppe hans næse med.

Det kan også være en god idé at medbringe et par små pakker rosiner, en mandarin eller lignende, som han kan sidde og spise. Det kan mange børn rigtig godt lide, der går lidt tid med det og samtidig kan det også være med til at trykudligne.

På selve feriemålet skal I være opmærksomme på sol og varme. Han skal smøres med solcreme, skærmes for solen med tynde bomuldsbluser, lange bukser osv. I skal være særligt opmærksomme på ikke at være i solen mellem kl 12-15, hvor solen er stærkest - her skal han sandsynligvis sove til ...


Annonce

... middag, så det kommer til at passe fint :)

Med hensyn til væske og mad, så kan han godt få mad fra restaurantens buffet, ligesom I også selv spiser af den. I må gå ud fra, at maden er i orden, og at I ikke bliver syge:)

Han bør tilbydes vand fra flaske - også hvis du vil koge lidt grød eller lignende til ham på værelset - I bør ikke bruge vand fra vandhanen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Køb eller giv ham generelt frugt, som kan skrælles. Pas på med salat og lignende - det er vigtigt, at frugt og grønt er skyllet i flaskevand og ikke vandhanevand. Pas også på med isterninger i drikkelse. Hvis I spiser på hotellets område burde dette som sagt ikke være et problem.

Jeres dreng må gerne få lidt ost, som del af en varieret kost, og han må også gerne få gedeost og fetaost en gang imellem. Du skal dog være opmærksom på saltindholdet, som godt kan være højt, derudover vil jeg til så lille et barn vælge oste, som er fremstillet af pasteuriseret mælk.

Kakao - hvorfor? :) Som udgangspunkt bør du ikke søde din drengs mad med sukker, kakao, vanille eller andet. Små børns smagsløg er ikke påvirkede af kaffe, flere år med stærk krydret mad, vin osv. Der skal faktisk ikke ret meget smag til, og barnet fornemmer smag meget bedre end os. Det er normalt ikke nødvendigt at tilsætte f.eks. kakao til barnets mad, og det vil være rigtig godt, at din dreng ikke vænnes til chokoladesmag, når han ikke er ældre... hvis du gerne vil give ham lidt sødme og smag, vil det være bedre, at du tilbyder ham forskellige typer af frisk frugt og bær.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse, når I når så langt! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce