Annonce

Annonce

Svar: Dilemma om ferie og kursusophold


27. maj 2015

Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Med den alder jeres dreng har nu, så forstår han tid på en helt anden måde, end han har gjort før. Han ved at der i løbet af et døgn sker flere ting, han kender døgnets rytme, at han skal op, lege i løbet af dagen osv. og sove om aftenen, og så bliver det morgen igen. Han kan begynde at tælle og vil naturligt begynde at kunne forstå en forklaring om, at mor kommer hjem igen på søndag.

Han ved naturligt ikke, hvornår det er søndag, men her kan I hjælpe ham med f.eks. at lave et skema over ugen, som viser ham, hvad der skal ske. Far og bedsteforældrene kan tælle med ham "nu skal du sove 5 nætter mere, så kommer mor igen" osv. så han på den måde får overblik over ugen, over tiden.

Der er ingen tvivl om, at han vil savne dig - og du vil savne ham. Men han har sin far, hvilket er rigtig godt og vigtigt - da han naturligt vil bruge sin far, som jo også er hans primære omsorgsperson. Børn har heldigvis 2 primære ...


Annonce

... omsorgspersoner, som de kan skifte mellem, netop mor og far. Og han har også sine bedsteforældre, sine sekundære omsorgspersoner, som han også er tæt knyttet til. Der vil således være masser af hænder og omsorgsfulde voksne til at tage sig af ham og også betrygge ham, hvis han savner dig meget og bliver ked af det.

Det lyder også som om at bedsteforældrene har mulighed for at give ham en lidt fleksibel uge og lave nogle forskellige ting med ham, når de passer ham og det vil han højst sandsynligt nyde. Det giver jo mulighed for at få lov til at vænne sig lidt til hverdagen igen, når du nu fortæller at han ofte har lidt svært ved dette efter en ferierejse - hvilket man jo godt forstår:) Den uge hvor du er væk, lyder således til at kunne blive en god blanding af kendte rammer, omsorgsfulde voksne og lidt forkælelse:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder som om, at det sagtens kan lade sig gøre, at du tager på kursus, kort efter at I er kommet hjem fra ferie:)

Rigtig god fornøjelse med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce