Annonce

Annonce

Svar: Ferie fra vuggestuen


15. juni 2014

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære K

Tak for dit brev :)

Jeg synes, det er et stort privilegium at kunne have sit barn hjemme i 5 uger, og hvis man har muligheden for det, så synes jeg, det lyder rigtig dejligt, og som en ting der er værd at prioritere.

At skulle starte i vuggestue efter 5 ugers ferie vil naturligt godt kunne blive lidt som at starte forfra, fordi han sandsynligvis vil have glemt mange ting og det at skulle slippe det hyggelige og rare derhjemme og blive afleveret i vuggestuen igen, kan naturligt godt være hårdt - men her er der nok ikke forskel på om det er i tre uger eller i fem uger, han har været væk:)

I kan derfor overveje om han skal køres lidt ind i vuggestuen igen i slutningen af jeres ferie, for at give ham muligheden for at vænne sig lidt til vuggestuen igen og atter fornemme at det er hverdag. Når han bliver afleveret i slutningen af jeres ferie vil han naturligt ikke vide at du og far er hjemme og I kan flekse fuldstændig efter hans behov og signaler og netop være der for ham begge to.

Så mit ...


Annonce

... umiddelbare forslag vil være at du udnytter muligheden for at have ham hjemme i 5 uger, men at I bruger den sidste uges tid af jeres ferie på at vænne ham til vuggestue igen. Lader ham være der et par timer, spise sammen med de andre, blive puttet der, så når du atter starter på arbejde efter ferien, så er han helt tryg ved at blive afleveret igen:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Vær også opmærksom på ikke at ændre alt for meget på hans rytme, når du har ham hjemme, men forsøg at holde en rytme, som passer ind til hverdagen. Hvis han i de 5 ugers ferie vænner sig til f.eks. at vågne kl 07 i stedet for k. 05.30 og hele dagens rytme på den måde rykker sig halvanden time eller mere, så vil det naturligt give problemer når han pludselig bliver vækket tidligt om morgenen igen. I perioden op til at vuggestuen atter er hverdagen, er det derfor godt at arbejde på en rytme, som passer til netop vuggestuens hverdag, så skiftet mellem ferie og vuggestue ikke bliver mere hårdt end nødvendigt er:)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god sommer! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annoncer

Annonce