Annonce

Annonce

Svar: Rejse fra barn i en uge


14. april 2014

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære N.

Tak for dit brev :)

At være væk i en uge er meget lang tid. Når jeres dreng ikke er mere end 10 måneder gammel, så er han stadig så lille, at han ikke forstår, hvor I er, når han ikke kan se jer. Når I er ude af syne, føler han sig forladt og alene. Han kan heller ikke forholde sig til tid og ved derfor ikke om I er væk i 7 minutter, 7 timer eller 7 dage og han kan ikke forstå en forklaring som "mor og far kommer igen på søndag". Det vil derfor være meget hård og naturligt svært for ham, at I pludselig forsvinder.

Jeg forstår godt, at I som par kan have behov for hinanden og behov for tid sammen, hvor I er mere par end forældre. Men det er vigtigt, at du ved, at det er jeres behov. Det er ikke jeres drengs behov. Han har som udgangspunkt ikke behov for at blive passet af andre end mor og far, han har ikke behov for at komme på weekend og han har ikke behov for at komme på ferie. Det er et voksent behov.

Kommer han til at klare den uden jer? Ja, det gør han højst sandsynligt, men I skal være indstillet på, at han nok vil afvise jer, når I kommer hjem igen. Han vil ikke putte sig ind i dine arme og han vil ikke knuse og kramme dig med det samme han ser dig. Han vil godt kunne skubbe dig væk og foretrække sin bedstemor - og det skal du være forberedt på. Du har jo forladt ham, og det vil han reagere på og ved at afvise dig, vise dig at det synes han faktisk ikke var okay.

Han har dog sine bedsteforældre og det er godt. Det lyder som om at de udgør en stor ...


Annonce

... del af hans liv, I ses meget tid og de passer ham tit. Det har stor betydning for, hvordan det vil gå, hvis I lader ham blive hjemme.

Det er sådan at børn har brug for at knytte sig til vigtige voksne, for at kunne udvilel sig, vokse op og være trygge. De primære voksne vil normalt være mor og far. I er hans trygge base og dem han ved at han altid vil kunne gå til. Og når I ikke er der, så er det godt, at han kan bruge andre voksne, det man kalder for sekundære omsorgspersoner. Det kan være bedsteforældre, en pædagog i vuggestuen eller en dagplejer. Det er altså en person, som barnet kan lade sig trøste af og som barnet vil søge hjælp hos, når mor og far ikke er til stede.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis man er meget sammen med bedsteforældrene, hvis bedsteforældrene indgår som en fast del af barnets liv og barnets hverdag, så kan bedsteforældre nogle gange godt være en del af barnets primære omsorgspersoner. Man kan godt have flere primære omsorgspersoner og flere sekundære omsorgspersoner.

Hvis I vælger at tage på ferie uden jeres dreng, så er det vigtigt at han er fuldstændig tryg ved sine bedsteforældre, at de kender hinanden rigtig godt og at hans bedsteforældre derfor naturligt kan tage over, når I mangler. Men igen skal I overveje meget, hvorfor I ikke kan tage af sted sammen alle tre - eller alternativt, om I behøver være væk i en hel uge. Det er rigtig lang tid, han er stadig en meget lille dreng og det er jeres behov og ikke jeres drengs behov…

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce