Annonce

Annonce

Svar: Rejse med baby på 9 måneder


25. august 2013

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mor til 2

Kæmpe stort tillykke med lillesøster, hvor dejligt at I nu er en familie på fire og at storebror er glad og trives med netop at være storebror :)

Og hvor lyder det skønt med en rejse til Thailand! Især når I skal rejse sammen med bedsteforældre, det giver jo lidt ekstra hænder, der kan hjælpe og underholde lidt undervejs og det lyder som om at det kunne blive rigtig hyggeligt for alle :)

Den største udfordring, når man rejser med en baby er flyveturen. Hvis I vælger at tage helt til Thailand, så er det rigtig mange timer I skal flyve, og det kan være rigtig svært at underholde et barn på 9 måneder. Hun er for stor til at kunne være i en lift og skal sandsynligvis sidde på skødet - I kan overveje eller undersøge om det er muligt, at hun kan få sit eget sæde (koster naturligvis ekstra), men det kan give lidt ekstra plads i flyet, og hun vil bedre kunne lægges til at sove osv.

Det kan være en fordel, hvis I kan få en flyafgang sidst på dagen, så jeres datter efter nogle timer kan falde i søvn, fordi det er hendes normale sovetid. Alternativt flyve meget tidligt om morgenen, så hun kommer op om natten og naturligt er meget træt og derfor vil kunne sove mere i flyet. ...


Annonce

... Timerne kan gå hurtigere, hvis hun kan få sovet.

Det vil være nødvendigt at I medbringer lidt forskellige underholdning, og det vi være godt, hvis hun kan kravle lidt fra den ene til den anden, så hvis I kan få sæder ved siden af hinanden vil det være rigtig godt, netop fordi det kan være svært at få hende til at være rolig og det er begrænset, hvor meget siddeplads, der er på gulvet. Måske kan I være heldige at få et sæde med ekstra benplads mod ekstra betaling. Der kan dog være nogle regler omkring storebror, da børn normalt ikke må sidde ved nødudgang, hvor ekstra benplads ofte er - I må undersøge mulighederne.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en god idé med lidt nye legeting, som hun ikke har set før - nyhedens interesse er ofte større ... Og det kan være rigtig godt med ting som ikke er for små, så de ikke triller rundt i flyet og ikke er til at få fat i, men med den alder hun har, vil det jo også være begrænset, hvor små ting hun må lege med.

Og så skal I naturligvis overveje om det vil være lettere at rejse til et sted, hvor flyturen ikke er helt så lang - helt så varmt og vejrsikkert bliver det jo så naturligvis heller ikke.

Jeg håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annoncer

Annonce