Annonce

Annonce

Svar: Paraplyklapvogne


19. juni 2013

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære M

Tak for dit brev :)

Det kan være rigtig praktisk med en paraply-klapvogn og jeg kan godt forstå at du en gang imellem har brug for en sådan i stedet for den større klapvogn, som fylder meget og er svær at klappe sammen osv.

De fleste paraplyklapvogne kan bruges fra barnet er 6 eller 8 måneder gammelt - det afhænger lidt af modellen og burde fremgå fra producentens side. Nogle paraplyklapvogne har så lidt støtte og ingen affjedring, at det anbefales at barnet ikke sættes i en sådan, før barnet kan sidde stabilt selv. Andre paraplyklapvogne kan bruges tidligere.

Det er generelt vigtigt at vælge en paraplyklapvogn, der giver barnet støtte og hvor ryglænet kan slås ned og især i forhold til dine børns alder, vil det være godt at vælge en vogn, hvor de både kan ligge og også sove nogenlunde godt. I forhold til en rigtig klapvogn, så får man naturligt ikke samme støtte og affjedring i en paraplyklapvogn og skal man på længere ture og skal vognen generelt bruges til at sove i osv. så kan det være en god idé at have en rigtig klapvogn eller barnevogn. Men drejer det sig om korte ture i indkøbscenteret, ...


Annonce

... på museet, eller på en ferie, så er en paraplyklapvogn rigtig fin.

TÆNK har testet paraplyklapvogne og de klare sig stort set alle rigtig godt. Priserne varierer meget, men sikkerheden er god i næsten alle testede vogne. Du kan se deres test på tænk.dk. De har også lavet en "tjekliste til køb af klapvogn", hvor de gennemgår de forskellige typer og hvad man skal vælge ud fra.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I forhold til at sidde udadvendt i vognen, så vil jeg normalt anbefale at barn og forældre kikker på hinanden - især når de ikke er ældre end 6 måneder. Der er rigtig mange indtryk, og der sker meget, og et lille barn kan godt blive bombarderet og få for mange indtryk, hvor det kan være betryggende at kunne se mor, og at du pludrer med dem og viser dem at det er okay, alt er helt fint. Modsat, så er det også lidt svært med to børn og få det hele til at gå op i en højere enhed - det forstår jeg godt - og jeg tænker at de to jo også har hinanden og vil kunne se hinanden, hvilket måske vil betrygge dem lidt. Og så skal du naturligvis være der, holde øje med dem og reagere på dem:)

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce