Annonce

Annonce

Svar: En meget lang ferie


23. april 2013

Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Sigrids mor

Tak for dit brev og hvor er det dejligt at høre at det er en lillebror I venter jer - tillykke med det:)

Det lyder som en god løsning for jer alle, at du tager børnene med til Danmark og tilbringer sommeren her. Jeres datter vil sandsynligvis nyde at være sammen med sine bedsteforældre - især den ekstra opmærksomhed og tid de jo har til hende, når nu lillebror også kommer og dine forældre vil på samme måde nyde at have jer alle tre i nærheden og at I kan være sammen.

Rejsen har du jo foretaget flere gange og ved hvad det indebærer. Men det bliver naturligt lidt ekstra udfordrende med to børn - men det skal nok gå :)

Og tiden i Danmark - tja, nogle gange skal I ikke lave noget. Hvis det forhåbentlig bliver fint vejr, så kan I være i haven, jeres datter kan måske have et lille soppebassin og mulighed for lidt udendørs leg - leg med sand og vand er altid sjovt. Et lille prinsessetelt i haven, hvor hun kan tage på skovtur eller lignende - hvad I nu kan finde på. Der vil ofte være mulighed for at tage på det lokale bibliotek. Der er ofte mange tilbud til børnefamilier netop i sommerferien - nogle gange mulighed for legestue, andre gange at møde op og få læst historie højt osv. sammen med andre børn.

De er vigtigt at I også tillader jer selv at være sammen som familie og slappe af. Det ...


Annonce

... kan være rigtig dejligt, at have tid til at bygge perleplader, tegne, bage boller sammen eller måske have tid til at øve sig på at cykle, spille bold eller lignende.

Jeg ved ikke hvor bedsteforældrene bor - men de fleste kommuner tilbyder forskellige sommeraktiviteter for børn i forskellige aldre. Der er ofte programmer til skolebørn, men i mange kommuner er der også forskellige aktiviteter til børn, der går i børnehave. Der kan f.eks. være forskellige koncerter - ofte gratis eller billigt. Der kan også være cirkus eller forskellige former for gøgl og gadeteater :)

Du kan ofte finde program for dette på kommunens hjemmeside. Der kommer nyt program hvert år og visse ting kræver tilmelding - tilmelding sker ofte i juni måned.
Du kan tage af sted sammen med hende eller hun kan tage af sted sammen med bedsteforældrene.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Der findes også naturlegepladser som man kan besøge og hvor hun kan gynge, klatre, rutsje, vippe osv. og naturligt møde andre børn. Igen kan du søge på naturlegepladser i det område, hvor I skal bo ...

Der er også flere hjemmesider, der måske kan hjælpe dig på vej. F.eks. gratisgoder.dk hvor du finder forslag til børnevenlige oplevelser, der ikke koster noget. Eller hjemmesiden sjovforborn.dk ...

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke med det hele fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annoncer

Annonce