Annonce

Annonce

Svar: Ferie uden barn?


25. februar 2013

Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Tak for dit brev, jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan, men tænker at der nok er ligeså mange holdinger til dette spørgsmål, som der er forældre ...:)

Som udgangspunkt har du naturligvis ret i at man bør holde ferie med sine børn. Jeg er dog også helt med på, at man som forældre nogle gange kan have glæde af at få lidt dage sammen og der er ikke meget ved en storbyferie, når man er 2 år gammel. Det bliver i hvert fald en anden slags ferie end I ville have uden barn.

Med den alder jeres dreng har, så vil han naturligvis godt kunne blive passet af sine bedsteforældre, som han kender godt og jeg synes ikke han skal bo hos dem alle. Det er nok at han skal undvære jer og finde ud af at blive passet - det vil være ekstra forvirrende, hvis han efter 2 dage, skal bo hos de andre og også finde ud af det.

Han vil godt kunne forklares at I kommer igen, men han vil naturligvis ikke kunne forstå hvor I bliver af og han vil heller ikke kunne forberedes inden. Derfor vil I godt kunne opleve at han vil reagerer, når I kommer hjem. Han kan virke afvisende, vil måske ikke knuse og kramme jer, men vil skubbe jer væk - som en reaktion på at I har forladt ham og han ikke helt har forstået hvorfor.

Og det I skal overveje er for mig at se ikke om I skal tage på ferie, men måske derimod om han er parat til at tage på ferie. Ikke med jer - men hos sine bedsteforældre. Kender han dem ...


Annonce

... godt nok og er han tryg nok ved dem, så han kan være der i flere dage og føle sig fuldstændig tryg og rolig ved det? Min holdning er normalt at så længe børn ikke selv kan give udtryk for at ville på ferie, så skal de ikke på ferie, det er ikke barnets behov at komme på ferie væk fra forældrene, det er vores behov for at være par i en periode i stedet for at være forældre ..

Så jeres vurdering skal et eller andet sted afhænge af, hvad I fornemmer han vil kunne klare og hvordan han vil være mest tryg. Og herunder også netop om det er 2, 3, 4 eller 5 dage I er væk. Det er hans behov, der er nødt til at sætte rammerne for hvor længe I kan være væk. Jeg tænker umiddelbart at 3 dage måske vil være rigeligt. En mulighed var f.eks. at tage af sted fredag morgen og komme hjem igen søndag aften - det kommer jo an på hvor I skal hen. Hvis det er en tur til London, så kommer man jo hurtigt frem og tilbage med fly, men hvis I skal til New York, så er 3 dage jo meget kort tid, fordi I bruger rigtig meget tid på flyrejsen. Igen må I så vurdere, hvad der er hans behov og hvad der er jeres behov ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja, det vil umiddelbart være rigtig godt, hvis jeres dreng kan sige farvel til jer, så han ser I tager af sted, men det er ikke sikkert at det kan lade sig gøre og så må det være sådan :)

Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke - og rigtig god tur, hvad udfaldet nu bliver ...

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annoncer

Annonce