Annonce

Annonce

Svar: Skifte størrelse i autostol


24. januar 2013

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Malene

Tak for dit spørgsmål :)

Det lyder som om at jeres pige er en dejlig, stor og stærk pige og det kunne godt lyde som om at hun nu er vokset ud af sin stol. Det er vigtigt at I vælger autostol efter hendes størrelse og ikke efter hendes alder :)

Nå børn vokser ud af babystolen, så skal de flyttes over i en barnestol. Børn kan sidde i en barnestol fra de er omkring ni måneder til de er cirka fire år (9-18 kg).

En barnestol placeres ofte på bagsædet i bilen. Den kan også placeres på forsædet, hvis der ikke er airbag eller airbaggen er koblet fra.

Det anbefales at man vælger en bagudvendt autostol, da dette er det sikreste. Når barnet sidder med ryggen mod kørselsretningen er der langt mindre risiko for skader på hals og nakke, hvis der sker en frontal kollision. Rådet for ...


Annonce

... større trafik anbefaler at børn sidder bagudvendt så længe som muligt - det vil sige op til 3-4 års alderen - også selvom barnet her må sidde med bukkede ben. Hvis man skal på en længere tur, så anbefales det at holde pause med jævne mellemrum.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det er rigtigt at der kan være lidt underholdningsværdi i at sidde i en fremadvendt autostol, når barnet sidder på bagsædet. Selvom man kan sætte noget op som barnet kan kikke på, så nyder mange børn at kunne kikke frem i kabinen og da jeres datter ikke umiddelbart synes det er en fest at køre i bil, så kan det godt være at en fremadrettet stol hos jer ville give mere ro - men det er som sagt ikke det sikreste, så hvad I vælger er op til jer ... Under alle omstændigheder, så lyder det som om at I nu skal skifte til en større autostol :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce