Annonce

Annonce

Svar: Babyjogger


23. januar 2013

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære utålmodige

Det lyder som en rigtig god idé at benytte sig af en babyjogger, når du gerne vil løbe. På den måde kan du slå to fluer med et smæk - du får motion imens lillepigen sover middagslur.

Der er forskel på modellerne og derfor afhænger brugen og hvilken alder barnet må have, af hvilken model du vælger. Du er derfor nødt til at undersøge de forskellige producenters anbefalinger.

Du kan ikke sammenligne rask trav med løb. Det kræver en særlig vogn med affjedring for at kunne bruge den til løb og hastighed har noget at sige - f.eks. anbefales det ikke at bruge babyjogger sammen med rulleskøjter. Det er til løb i almindelige løbesko.

De fleste vogne mener jeg går fra 6 måneders alderen. Det er særlige krav til ophængning af sæde, til hjulstørrelse osv. så ...


Annonce

... barnet ikke får stød i ryggen. I nogle vogne vil barnet kunne ligge mere ned og i andre vogne vil barnet sidde mere op. Jo mere barnet sidder, jo mere vil stødene kunne gå op i ryggen. Derfor kan der være forskel på netop 6 og 8 måneder.

Hvis du køber en vogn med god affjedring osv. som er beregnet til løb og hvor producenten siger at den kan bruges fra 6 måneders alderen, så burde der ikke være problemer med at bruge den.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Træningen skal naturligvis foregå på hendes præmisser. Hvis du er heldig at hun sover, så du kan løbe en god lang tur, så er det jo super dejligt. Men du skal være indstillet på at hun nogle dage måske ikke har tænkt sig at sove, bliver ked af det osv. og ruten må afkortes noget og så må det være sådan.

Alternativt må du løbe, når far er hjemme ...

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce