Annonce

Annonce

Svar: Rejs uden mulighed for lift


7. januar 2013

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine tanker :) Jeg vil naturligvis gerne give lidt tanker med tilbage :)

Det lyder rigtig dejligt med en rejse til Bali og jeg kan naturligvis godt forstå at I gerne vil af sted. Du fortæller at I også var af sted, da jeres dreng var 3 måneder gammel og derfor tænker jeg at I naturligvis godt ved, hvad turen indeholder og hvordan det foregår - I er ikke helt på bar bund...:)

Det er rigtigt, at en lift ofte vil være for lille til et barn i jeres drengs alder og derfor skal I enten sidde med ham hele vejen eller han skal have sit eget sæde. Det lyder som om at I skal sidde med ham og han må naturligvis skiftes til at være hos henholdsvis mor og far. Det kan være en god idé at tage en lille pude og dyne med, så han kan ligge hos jer og sove, - overkroppen hos den ene og benene hos den anden - det vil han sandsynligvis godt kunne synes er hyggeligt.

Du skal ikke begynde at lære ham at sove i favn. Han skal stadig sove i sin seng og I skal holde fast i de gode søvnvaner og rutiner som I allerede har. Selve rejsen vil være så ny og spændende og helt anderledes og han vil sikkert blive godt træt, så at skulle sove på en ny måde bliver forhåbentlig ikke så svært.

Du skriver at far ikke vil af sted og at han synes det er børnemishandling. Jeg tænker at det er vigtigt at I begge har lyst til at tage at sted - I er nødt til at støtte hinanden på en sådan tur, det er en fælles beslutning og det er meningen at det skal være hyggeligt ... Det er dog ikke et lille barns behov at rejse så langt, det er jeres behov og derfor er det for jeres skyld, at I skal gøre det. Jeres dreng har i princippet ikke ...


Annonce

... noget behov for at komme til Bali ... Men det betyder naturligvis ikke, at han ikke kan have det rigtig dejligt, at I ikke kan have en rigtig god ferie som familie - det betyder blot at det er for jeres skyld og ikke for hans :)

Vælger I at tage af sted, så er det vigtigt at han så vidt muligt ikke opholder sig i direkte sol. Og når I er i solen, så skal han have solcreme og også gerne soltøj på. Du kan købe soltøj der indeholder solfaktor. Se f.eks. solbutikken.dk

Han må gerne komme i pool. Hvor lang tid han kan være i pool af gangen afhænger lidt af temperaturen og I er nødt til hele tiden at vurdere ud fra, hvad han virker til at synes er dejligt og rart. Men pool er okay.

Efter pool må han gerne blive skyllet af under bruser, så han får vasket kloren af sig og han kan også komme i badekar ... Igen skal I vurdere, hvad han selv synes er rart. Nogle børn har det fint med bruser, andre bliver bange for den :) I bør undgå at han får vand i munden. God hudpleje kan være vigtigt efter pool.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Underholdning til selve flyveturen kan også være en god idé at medtænke. Det er mange timer, hvor han skal underholdes og hjælpes til at sidde stille ...:)

Giv ham vand fra kildevandsflasker, så han ikke får vand fra hanen og brug også flaskevand til tandbørstning, grød osv. Når I køber frugt til ham, så sørg for at det ikke er skrællet og skyllet. Hvis I selv skræller frugten, så er I sikre på at han ikke får frugt der er skyllet i urent vand.

Køb evt. lidt yoghurt til ham, som kan være med til at holde maven igang lidt naturligt.

Håber I kan bruge disse tanker lidt videre, - og rigtig god rejse, hvis I vælger at tage af sted :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce