Annonce

Annonce

Svar: På ferie?


22. august 2012

Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mor til 2

Tak for dit brev :)

Det kan være svært helt at vurdere, hvad der er på spil hos så lille en dreng. Selvom hans ordforråd er bedre nu, så er det naturligt stadig rigtig svært at sætte ord på sine følelser og fortælle, hvordan han har det.

Der er ingen tvivl om at det at blive storebror naturligt kan spille ind og gøre at han nogle gange synes det er lidt svært at være hjemme. Og det kan både udløse en reaktion, hvor han på den ene side nogle gange ytrer ønske om at komme væk, fordi han reelt synes det kunne være rigtig dejligt, men hvor han modsat også kan sige at han gerne vil væk, fordi han egentlig vil det modsatte, nemlig gerne ses ...

Når jeres dreng siger "jeg vil hjem til mormor og morfar!", så skal I prøve at vurdere situationen og hvorfor han siger det. Hvis han f.eks. reagerer med at sige dette i forbindelse med at du irettesætter ham, forhindrer ham i noget han gerne vil, på et tidspunkt hvor I har en konflikt - så kan det være en slags protest og en måde at vise dig, at han vil bestemme selv, han er sin egen. Der kan også ligge det i det, at han føler sig lidt overset og når han giver dig en besked om at han vil flytte eller rejse væk, så er det han siger faktisk "jeg har brug for at I ser mig og prioriterer mig!". Her kan det være en rigtig god idé at anerkende, ...


Annonce

... at det er svært at være ham, sætte ord på hvor meget du holder af ham og hvor meget du ville savne ham, hvis ikke han var der.

Andre gange, så er det måske et helt reelt ønske, han vil faktisk gerne hjem til mormor og morfar og forkæles lidt. Han ved at han der får al den opmærksomhed og kontakt han søger og det kan være rigtig dejligt - netop fordi han jo er blevet storebror og lige nu skal dele jer med den lille ny. Hos sine bedsteforældre vil der kun være ham og det kan være dejligt, det kan være en slags frirum for ham. Og jeg tænker faktisk at han, med den alder han har, gerne må komme på en lille ferie hos mormor og morfar.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Han er blevet passet der før og det er gået rigtig godt og sidste gang for en måned siden. Og jeg synes det er rigtig fint at I lader ham komme på ferie med 1-2 overnatninger. Det der er vigtigt er, at I er fleksible. Det er vigtigt at han har muligheden for at komme hjem, hvis han pludselig fortryder og alligevel ikke vil sove der, hvis det trækker i ham at se at mor, far og lillebror har det okay. Man skal altså ikke kæmpe imod ham og holde fast i at han skal være der, hvis han pludselig gerne vil hjem. Modsat, skal I også give ham lov til at få det frirum, hvis han virker oprigtigt til gerne at ville det :)

Jeg håber ovenstående hjælper videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annoncer

Annonce