Annonce

Annonce

Svar: Autostol med musik


15. august 2012

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Pernille

Rigtig mange børn har svært ved at sidde i autostolen og heldigvis er det ofte noget de vokser fra.

Du skal naturligvis sikre dig at han sidder godt. Det er vigtigt at stolens seler ikke strammer eller irriterer og det er også vigtigt at han er passende klædt på. Nogle gange er det meget varmt at sidde i stolen og gråden kan godt handle om at han sveder og føler ubehag. Hvis han virker svedig på ryggen og i nakken når du tager ham ud af stolen, så kan det være derfor ...

Det kan være en god idé at du forsøger at planlægge dine ture i bilen, så han skal sove, når I kører. Sandsynligheden for at han vil acceptere stolen er større, når han skal sove end når han er vågen og hellere vil lege og underholdes. Med den alder han har, så vil han naturligt ikke længere acceptere "bare at sidde og kikke", der skal ske noget og han er naturligt meget ...


Annonce

... bevidst om hvad der foregår omkring ham. så det er kedeligt at være i stolen og derfor er det bedst at køre når han sover og ikke når han hellere vil være aktiv ...

Nogle gange kan det hjælpe at sætte et spejl op foran ham, så han kan se sig selv - man kan få nogle specielle beregnet til formålet, andre gange er det fint med legetøj, musikuro osv. som du også selv nævner - men nogle gange dur det bare ikke. Man skal naturligvis også altid overveje, hvad man putter ind i bilen, for ved sammenstød kan diverse legetøj, spejle osv. jo også være meget farlige. Autostolen skal han dog være i, der er ikke så meget at diskutere, af sikkerhedsmæssige årsager må det være sådan ... :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn falder også til ro, hvis du spiller samme musik eller måske lyde fra hverdagen, hver gang I kører bil ... :)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annoncer

Annonce