Annonce

Annonce

Svar: Jetlag


13. juli 2012

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Louise

Tak for dit brev :)

I kan godt forsøge at tilpasse jeres datters rytme en lille smule før I rejser, altså bruge en uges tid på at passe lidt nye sovetider ind. Men, når det er sagt, så er det også vigtigt at hun er så veludhvilet og sover så godt som muligt op til at I skal flyve, netop for at forebygge jetlag.

Det er vigtigt at I sørger for at hun få rigeligt at drikke under flyrejsen, så hun ikke dehydreres og det er især vigtigt at I forsøger at tilbyde hende væske og mad på de tidspunkter, hvor hun normalt vil skulle være vågen, altså den rytme hun vil have, når I kommer frem. Det er generelt en rigtig god idé at forsøge at få sovet, spist og også være aktiv med hende i flyet på de tidspunkter der passer til tiderne i destinationslandet. Det kan hjælpe at I stiller jeres ur, så det passer med tiden i Danmark, så I på den måde kan holde lidt øje med ...


Annonce

... om det er spisetid eller sovetid og forsøge allerede i flyet at passe dette lidt ind ... Ved godt at det er svært, men I kan forsøge :)

Og når I så lander, så er det igen vigtigt at I forsøger at tilpasse jer den lokale tid, så I spiser mad, er aktive og forsøger at være vågne, når I skal være det og sove, når det er tid. Det er en god idé at udnytte dagslyset, fordi det appelerer til vågenhed og når I putter hende og det er tid til at sove, så hjælp hende med at sove ved at putte hende indendøre, nedrullede gardiner osv. så mørket hjælper hende til at koble fra og få sovet, selvom tiden/rytmen er anderledes end hun er vant til :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og så er det jo heldigvis ofte sådan at jetlag rammer hele familien, så I er sandsynligvis nok meget vågne og trætte på nogenlunde samme tidspunkter og så må I være der for hinanden :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annoncer

Annonce