Annonce

Annonce

Svar: Flyrejse


13. juli 2012

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Louise

Hvor dejligt at I skal et smut til Danmark :)

Det er en lang flyrejse og I må forsøge at tage tingene som de kommer. Der er dog lidt overvejelser omkring timerne i flyveren.

I skal være opmærksomme på om I kan bestille sæder med ekstra benplads, så I har bedre mulighed for at have jeres datter hos jer. I nogle fly er det også nogle gange muligt at bestille plads med en lift, som jeres datter kan ligge og sove i undervejs. I kan undersøge dette med flyselskabet. Selvom hun er en stor pige og liften ofte ikke særligt stor, så kan det være meget rart, hvis hun kan ligge ned og sove og ikke skal være i jeres favn i så mange timer.

I skal være opmærksomme på at hun ikke vil kunne udligne trykket i ørerne og især når I lander vil det kunne give lidt øreproblemer. Her er det ofte en rigtig god idé at amme hende eller give hende flaske, så hun synker og dermed får trykudlignet.

Hun får brug for mad og drikke undervejs. Her kan hun ammes eller få flaske og det vil også være rigtig godt, hvis I kan medbringe babymad. I skal være ...


Annonce

... opmærksomme på securityreglerne med at man ikke må medbringe flydende væsker over 100 ml og nogle gange får man ikke lov til at medbringe mme eller babymad. De fleste gange får man dog lov, når man står med en baby på armen, så det er et forsøg værd at tage lidt mad med til hende. Ellers må I købe vand når I er i selve lufthavnen og I kan også her kontakte flyselskabet og høre om I kan bestille babymad til flyet.

I lufthaven kan I sandsynligvis også købe lidt frugt, så hun kan få lidt frugtbåde eller lignende at gumle på, når I er i luften - så går tiden også lidt med det :)

Det kan være en god idé at købe lidt nye rangler og forskelligt legetøj, som hun kan kikke lidt på og blive underholdt med - men det er naturligvis begrænset, hvor længe i kan underholde hende af gangen :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og så er det naturligvis vigtigt at hun har jer og mærker at I er rolige og trygge ved situationen. Hun spejler sig i jer og jo mere rolige I er, jo mere rolig bliver hun naturligt også :)

Håber I kan bruge dette videre, rigtig god rejse :)

Rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce