Annonce

Annonce

Svar: Flyve med snotforkølet baby


1. juni 2012

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Det lyder rigtig dejligt med en rejse til USA :)

Det vil være en rigtig god idé at give jeres datter uldundertøj og evt. en natdragt på i uld om natten. Det er køligt om natten i øjeblikket og ulden har en rigtig god virkning på snotnæser, fordi det holder din datter varm og hjælper hende med at temperere sin temperatur. Så selvom vi er i juni måned nu, så er det et forsøg værd.

Sørg for at hun ikke opholder sig på et gulv, hvor hun får træk og hvor der generelt virker fodkoldt.

Giv hende lun mælk at drikke og evt. lidt lun te, det kan være lidt kamille eller lidt hvid te. De lune drikke løsner slimen og hjælper hende til friere luftveje.

Brug en næsesuger, så du kan få fjernet snotten fra næsen.

Forkølelse kan skyldes mange forskellige vira og du skal være opmærksom på hvordan forkølelsen udvikler sig. Især RS virus kan i de første leveår give bronkitis og lungebetændelse og børn kan blive ret syge af denne virus.

Vær opmærksom på at der sker smitte, når I taler sammen, hoster og nyser og at virus spreder sig igennem luften, men også via hænder og via legetøj. Derfor er det rigtig vigtigt at du vasker hænder på hende, hver gang hun får pudset næse og at du også vasker hænder på dig selv.

Hvis hun får feber, kraftig snue med løbende gul/grøn snot, hoste eller generelt virker påvirket ,så bør du lade en læge se på hende. Man kan ikke behandle ...


Annonce

... forkølelsevirus, men nogle gange kommer der andre sygdomme til, som skal behandles.

Hvis hun får hvæsende vejrtrækning, "søløve-lignende" hoste, virker til at have åndenød / svært ved at trække vejret, får blå læber eller måske begynder at savle rigtig meget - fordi hendes slimhinder i halsen hæver, så skal du søge læge med det samme.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis hun ikke vil ammes undervejs i flyet, så kan I medbringe en flaske eller en drypfri kop som hun kan drikke af. I kan forsøge om I kan få lov til at medbringe et par brikker mme - det er ikke sikkert at I får lov at få det igennem security, men prøv. I kan også købe vand til hende, når I er i afgangshallen, så hun kan få lidt vand af flasken i flyet.

Med hensyn til jetlag, så afhænger det lidt af hvor lang tid I skal være væk. Hvis I kun skal være væk i en uge, så synes jeg næsten det er synd at køre en helt ny rytme ind, for at ændre den igen, når I kommer hjem, så er det bedre at lade hende sove mere eller mindre som hun gør og så må I prøve at følge hende og acceptere at I nok kommer til at stå meget tidligt op om morgenen ... Men ellers er det generelt en rigtig god idé at forsøge at køre den rytme, der er på stedet, hvor I skal være. Så I står op, spiser morgenmad, frokost osv. så dagen fra starten ligner den almindelige hverdag. Det vil hjælpe hende til at skifte rytme :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce