Annonce

Annonce

Svar: Rejse til Phuket


9. maj 2012

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Tak for dit brev :)
Hvor lyder det skønt med 14 dage til Phuket .. bare det var mig! :)

I skal drøfte vaccination med lægen. Min umiddelbare tanke er, at I bør lade jeres datter få sin 3 måneders vaccination før I tager af sted, så hun følger det danske børnevaccinationsprogram. Men hun vil sandsynligvis ikke behøve yderligere vaccinationer. Hvis du bliver vaccineret, så vil hun sansynligvis få lidt af din vaccine overført via modermælken, men om hun har behov for yderligere er en lægelig vurdering og derfor er det lægen I skal spørge her.

Med hensyn til badevandet, så er 28 grader koldt for så lille en størrelse. Det kan være dejligt for hende at komme i vand, hvis det er meget varmt, men I kan i stedet medbringe en lille balje eller købe det på stedet, som I så kan fylde med vand, lade stå og blive lunt i solen og så bade hende i det ...

Klor kan udtørre huden og det er godt at sikre god hudpleje. Det er ikke farligt for hende at være i klorvand - hjemme går I måske også til babysvømning og det er rigtig fint og dejligt, men hvis hun har været i klorvand, vil det være rigtig godt at I sørger for at vaske hende af i rent vand efterfølgende og det er vigtigt at hun ikke drikker det :)

Det at sutte og synke hjælper på trykudligningen i ørerne. Så det kan hjælpe at give hende en sut eller at amme hende, så hun synker ... :)

Hun bør ikke være i solen. Hendes hud er så fin og sart og tåler ikke solens stråler, heller ikke selvom hun er smurt godt ind i solcreme eller har soltøj på. Så I skal forsøge at sikre hende skygge så meget som muligt :)

Modermælken er sådan indrettet at den indeholder både vandholdig og mere ...


Annonce

... mættende mælk og det betyder at jeres datter vil melde sig hyppigt og die kortvarigt ved brystet, når hun er tørstig. Derved får hun nemlig den vandholdige mælk som slukker tørsten og få på den måde sikret sit væskebehov. Andre gange vil hun spise længere tid og få et egentligt måltid. Ved at lade hende være fleksibel ved brystet kan hun således godt få sikret sit behov for mælk/væske.

Men nogle gange kan det naturligvis godt være så varmt, at du kan fornemme at hun har brug for mere end du kan give hende - læg mærke til hendes bleer, det er vigtigt at hun tisser og at urinen er klar - og det kan her være nødvendigt at supplere med lidt på en flaske. Du kan her godt give hende lidt vand at drikke - det er dog vigtigt at det er vand købt på flaske og det skal koges før hun får det. Så måske skal I købe en rejse-el-kedel og medbringe, så I kan koge vand, hvis det bliver nødvendigt.

Du spørger om der er andre forholdsregler I skal tage og I skal naturligvis være forberedte på at det bliver en anden type ferie end hvis I rejste alene. Det bliver helt på hendes præmisser og hendes behov. Men det betyder naturligvis ikke, at I ikke stadig kan have en rigtig dejlig ferie :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I kan overveje at medbringe hendes barnevogn eller måske kan I leje en barnevogn på stedet (det er værd at undersøge via rejseselskabet) , så hun har et sted hvor hun kan ligge og sove, hvis I f.eks. går til poolen eller sidder på en terrasse. Og det er vigtigt med solskærm osv.

I skal være opmærksom på aircondition og temperaturreguleringen i rummet, så det ikke er hverken for koldt eller varmt og så hun ikke får træk ...

Håber I kan bruge dette videre, rigtig god rejse! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annoncer

Annonce