Annonce

Annonce

Svar: Autolift og spædbarns ryg


7. marts 2012

Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære LSK

Tak for dit brev, det er godt du skriver, for der er ikke sket din dreng noget og jeg er overbevist om at han ikke har taget skade - så ro på! :)

Det lyder som om at I har haft lejet det der hedder en Boxette. Det er en lift med seler, hvori barnet kan ligge og således ligge ned under kørsel. Boxette er en godkendt måde at transportere nyfødte børn i. En boxette er dog ikke så stor og derfor bedst til spæde børn eller børn født før tid og det er sandsynligvis derfor du oplever at din er for lille nu. En Boxette er heller ikke helt så sikker som en babyautostol, fordi barnet, når det sidder i en stol, kan sidde med ryggen mod kørselsretningen. Derfor skal din dreng nu flyttes over i en babyautostol, hvor han sidder mere op.

Det er ikke skadeligt at sidde i en babyautostol. Den kan ofte vippes, så barnet ikke sidder men næsten ligger ned. De første måneder bør man begrænse tiden i autostolen til mellem 30-45 minutter men skal man på en længere tur, kan barnet godt tåle at sidde et par timer. Det der ...


Annonce

... skader barnet ryg er, hvis barnets ryg belastes over længere tid - det vil sige hvis I bruger autostolen i bilen, tager den med i indkøbsvognen, når I handler, bruger den derhjemme som en skråstol osv. - så kommer barnet til at sidde for meget. En autostol er til at bruge i bilen og ikke andre steder.

Jeres dreng lyder ikke til at have været særlig meget i sin Boxette og han har i den ligget ned og har kunne sove fint, når I er kørt af sted. At du har strammet selerne - tja ... naturligvis kan man komme til at stramme for meget, men jeg har ikke hørt om børn der har taget skade af at være spændt fast i en Boxette ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis I ikke allerede har skiftet til en babyautostol, så bør I gøre det nu. Det er mest sikkert med en stol, der kan spændes mod kørselsretningen. Og så skal du se på din dreng, se hvordan han trives, udvikler sig, tumle med ham, hjælpe ham med at bruge sig selv motorisk og se at han har det godt ... :)

Håber at du hermed har fået lidt ro med på vejen, fortsat held og lykke og rigtig god weekend! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annoncer

Annonce