Annonce

Annonce

Svar: Mor og far på ferie


29. februar 2012

Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Marie

Som udgangspunkt har børn ikke brug for at komme på ferie hos bedsteforældre eller andre, før de er så gamle at de selv kan bede om det ... :) Det vil ofte sige, når de er omkring 4 år eller ældre.

Det betyder dog ikke at I ikke kan tage på ferie og have brug for dette, men der er naturligvis nogle overvejelser I skal gøre jer.

Det er vigtigt at jeres datter passes af nogen som hun kender godt. Børn har brug for vigtige voksne, for at udvikle sig. De vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person, som vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære omsorgspersoner og barnet kan godt have flere primære omsorgspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære omsorgspersoner, som det vil gå til, når den/de primære ikke er til stede. Det kan f.eks. være en bedsteforælder, en dagplejemor, en aupair, en pædagog i en vuggestue osv. Det er altså en person barnet søger, når den primære omsorgsperson ikke er til stede. Og hvis I vælger at tage på ferie, så er det altså vigtigt at jeres datter har en sekundær omsorgsperson, som hun kender rigtig godt og er rigtig tryg ved, som tager sig af hende imens I er ...


Annonce

... væk.

Det betyder dog ikke at det vil være let for hende. Hun er stadig så lille at hun ikke forstår hvor I er. Hun ved ikke hvad det betyder at være ude af rejse og hun kan ikke forstå, hvorfor I pludselig er forsvundet fra hende. I kan ikke forberede hende eller forklare det særlig meget, for hende vil I være forsvundet uden at hun egentlig helt forstår det. Hun vil heller ikke kunne forholde sig til tid, hun vil ikke vide om I kommer hjem og 1 eller 4 dage, hun vil ikke kunne forstå forklaringer om at "mor og far kommer igen på søndag".


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hun vil derfor til en vis grad føle sig svigtet og I vil sandsynligvis også mærke en ændring hos hende, når I kommer hjem. Du skal f.eks. ikke regne med at hun løber dig i møde og giver dig et stort knus - hun vil sandsynligvis klynge sig til den der har passet hende og vil afvise dig. Dette for at markere overfor dig at det ikke er okay at du har været væk, at hun faktisk har savnet dig rigtig meget.

Det er jeres behov at tage på ferie sammen og være uden hende. Det er ikke jeres datters behov at I vælger den løsning og derfor skal I naturligvis, hvis I vælger at rejse sikre jer at hun kan være så tryg som muligt og også være forberedt på at hun kan blive ked af det og også afvise jer, når I er hjemme igen :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annoncer

Annonce