Annonce

Annonce

Svar: Storbyferie med baby


22. februar 2012

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Louise

Til en rejse, hvor man skal gå en del rundt, op og ned af trapper, ind og ud af bygninger, gå inde og gå ude osv. vil det helt klart være en fordel med en god klapvogn. Og jeres dreng må godt sove i klapvognen i løbet af dagen.

Hvis du synes at den virker hård i bunden, så kan du godt komme en madras i, for at gøre den mere anvendelig at sove i - men det er vigtigt at han stadig kan bruge sele i klapvognen og på den måde sikres ikke at falde ud. Han vil naturligt ikke ligge ligeså godt, som han gør i sin barnevogn, men der er tale om en forlænget weekend og det skal rent praktisk også fungere :)

Han vil naturligt komme til at sidde en del i vognen og I må skifte mellem at lade ham sidde, lade ham ligge med ryglænet eleveret og ligge helt fladt, så hans sidestilling varieres løbende. Han vil sandsynligvis også selv begynde at vise irritation og begynde at græde, hvis han bliver for træt i ryggen og træt af at sidde. Han vil godt kunne signalere at han har brug for at komme op og lave noget andet og det skal I naturligvis lytte til. Og når I kommer tilbage der hvor I skal bo, er det vigtigt at han får masser af mulighed for at tumle på gulvet, sove i en seng osv.

Om I har brug for en bæresele .. tja, det kommer helt an på hvordan det går. Han er jo ved at være en stor dreng og er derfor også tung for jer at bære rundt på ... Der findes ...


Annonce

... et utal af bæreseler og slynger og hvad der passer til præcis jeres behov er svært for mig at sige. I skal naturligvis overveje om I på sigt vil få brug for at have ham med på kroppen - hører I til dem der vandrer meget og opholder jer steder, hvor det er svært at have en klapvogn med, så kan det være en god idé at købe en rigtig bærestol, som han kan være i også selvom han bliver større. Altså ikke en sele eller en slynge, men en "stol" beregnet til vandring. Modsat, hvis det her er et enkelt stående tilfælde, så synes jeg det er meget at skulle købe enten en sele, slynge eller stol kun til det formål, - mon ikke det kan gå uden. Han kan være i sin klapvogn, han kan også være på jeres arm, I kan skiftes til at bære ham osv. og når alle er trætte, så er det nok tid at vende hjemad og få slappet af .. :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I skal naturligvis være opmærksomme på at jeres ferie er og vil blive anderledes nu hvor I rejser med et barn. Der vil ikke være helt samme mulighed for at besøge det ene museum efter det andet, han vil naturligt have brug for mange pauser ind i mellem og kan let bliver overstimuleret og træt og derfor også grædende og det er ikke rart for nogen af jer. Så prøv at planlægge turen så I også giver jer tid til at slappe af og bare nyde at I kan være sammen og har tid til hinanden og netop til at være sammen med hinanden :)

Håber I kan bruge dette videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annoncer

Annonce