Annonce

Annonce

Svar: Rejse uden begge børn


5. januar 2012

Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Jeg tror der er ligeså mange meninger om dit spørgsmål som der er forældre og det er meget meget svært at vide, hvad der er "det rigtige" her ...

Med udgangspunkt i jeres situation, så vil jeg sige, at det lyder helt okay at tage storebror med til London og lade lillesøster blive hjemme, men det betyder ikke at det altid vil være sådan. Hos jer synes jeg det er okay, af flere grunde:

For det første, så skal lillesøster være sammen med sin morfar, som hun elsker højt, er tryg ved og har det rigtig godt med.

For det andet, så er I som familie normalt rigtig meget sammen og børnene mangler ikke tid med jer forældre. I er generelt meget opmærksomme på at møde jeres børn og deres forskellighed, se dem og anerkende dem og de bliver mødt meget fint.

Som udgangspunkt synes jeg det er vigtigt at børn bliver mødt som de individuelle personer de er og det betyder også at jeres dreng naturligvis skal kunne tage med jer på dinosaur museum, hvis det er noget der betyder rigtig meget for ham, - uden at lillesøster behøver komme med. Der skal være plads til at hvert barn har individuelle interesser og at man ikke er "tvunget til" at interessere sig for og dele alt med den anden. MEN, når det er sagt, så er det rigtig rigtig vigtigt at man ikke opdrager opdelt, men at man som familie naturligt er sammen og herunder også holder ferie sammen. At man også deler oplevelser, for netop også at blive klogere på hinanden og også dele interesser og ...


Annonce

... oplevelser med hinanden.

Det er for mig vigtigt at sige, at det ikke må blive sådan at fordi I nu vælger at tage til London med storebror, så skylder I også jeres datter at tage et sted hen med hende. Det er ikke et spørgsmål om at I gør ét med den ene og så også skal gøre noget med den anden. Normalt gør I tingene sammen og er fælles om at opleve, tager på ferie sammen osv. Når I vælger ikke at være sammen lige her, så er det fordi det især er interessant for storebror.

En løsning kunne naturligvis være at I tog af sted sammen og den ene af jer blev på hotellet sammen med lillesøster, når hun skulle sove og den anden tog med storebror. En anden mulighed kunne også være at morfar tog med, så han kunne være sammen med lillesøster, når I var med storebror, men så I stadig alle sammen var sammen på de tidspunkter, hvor I ikke er på museum. Men igen - med den alder hun har, så er det ikke særlig interessant for hende at sidde i en klapvogn og trave gaderne tynde i London og tålmodighed vil der naturligt ikke være så meget af, så vil det være meget mere rart for hende at kunne være hjemme sammen med morfar, komme i vuggestue som hun plejer, hygge sig og være tryg ved det.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Så lige netop i jeres situation og som du beskriver det, så synes jeg godt man kan vælge at tage til London med storebror i et par dage og så lade lillesøster være hjemme hos morfar. Det skal bare ikke være sådan man generelt gør.

Håber du kan følge mine tanker :)

Rigtig meget held og lykke og rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce