Annonce

Annonce

Svar: Pasning af baby


29. november 2011

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære engagerede far og mand

Det lyder rigtig dejligt med en ferie i 10 dage - men det er bestemt ikke jeres datters behov, hvis I vælger at rejse væk uden hende ...

Kan hun ikke komme med?

Små børn har brug for at mærke at deres forældre er der for dem uanset hvad. Den helt basale tillid til at vi er der og vil hjælpe, dannes netop når vi er der. Og det vil være meget svært for jeres datter at forholde sig til at I pludselig er væk. Hun er så lille at hun ikke engang vil kunne forholde sig til at I er i køkkenet og hun er i stuen. Bare I er på den anden side af væggen, vil være svært for hende, for når hun ikke kan se jer, så føler hun sig alene og forladt.

Hun vil heller ikke kunne forholde sig til tid, hun vil ikke ane om I kommer igen om 5 minutter eller om 5 timer, eller om flere dage - for hende vil I bare være forsvundet og det vil et eller andet sted føles som et svigt.

Det er helt essentielt for barnets udvikling at det har tilknytning til vigtige voksne. Børn vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person som vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære omsorgspersoner og barnet kan godt have ...


Annonce

... flere primære omsorgspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære tilknytningspersoner, som det vil gå til, når den/de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. Det kan f.eks. være en bedsteforælder, en dagplejer, en pædagog, en au-pair osv. Det er altså en person barnet søger, når den primære omsorgsperson ikke er til stede og det er vigtigt og helt naturligt at børn stille og roligt lærer at knytte sig og bruge f.eks. en bedstemor på denne måde. Men denne tilknytning sker over lang tid og ved at barnet og den sekundære voksne er sammen mange gang, gerne sammen med forældrene, så barnet oplever og mærker at forældrene er trygge ved personen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeres bedstemor bor ikke i samme land som jer, det vil sige at hvis jeres datter skal passes, så skal hun være i et andet land, væk fra sine vante omgivelse, nye lyde, dufte, regler, rutiner osv. Selvom I vil være der sammen med hende i 5-6 dage før I rejser, så er det stadig helt nyt og ukendt for hende og hun skal føle trøst og ro hos en bedstemor som hun ikke kender, men kun er igang med at opbygge tillidsforhold til ..

Når du nu spørger, så er mit svar, at jeg ville ikke lade min lille datter passe i 10 dage, men ville tage hende med mig :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annoncer

Annonce