Annonce

Annonce

Svar: Bil og overtræt


31. oktober 2011

Alder:
3 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Det kan godt være at jeres datter har tendens til køresyge og at hendes ubehag med at køre bil hænger sammen med dette. Det er naturligvis svært for hende at sætte ord på, for måske har hun altid haft det sådan og derfor ved hun ikke, at det er anderledes og at det er det der er galt ...

Da hun ikke ligefrem kaster op eller viser sig meget dårlig og da hun trods alt ikke er ældre end hun er, så synes jeg ikke hun skal have medicin. Men man kan købe et armbånd mod køresyge .. Det hedder Seaband og er et akupressurbånd som svagt trykker på nogle punkter under håndleddet - lidt ligesom akupunktur, bare uden nåle .. Måske virker det - måske vil det virke for jeres datter, fordi I kunne fortælle hende, at de hjælper så det bliver bedre at køre i bil. At det er en slags tryllearmbånd - det kan i hvert fald være et forsøg værd ...

Det kan også være en god idé at du sidder ved siden af hende bag i ...


Annonce

... bilen, holde hende i hånden og så prøver at aflede hende. Hvis hun har tendens til at blive køresyg, så er det ikke nogen god idé at sidde og læse og kikke ned, men I kan lege lege, hvor I f.eks. skal tælle biler der kører forbi eller sige til når I ser en bil i en bestemt farve. Du kan også fortælle små historier, om de mennesker I møder, hvor de mon skal hen, I kan digte historier om det I kører forbi - så du på den måde for hende afledt og så det at køre i bil bliver hyggeligt og pludselig er I fremme, uden at hun har tænkt over det ..


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være svært at sove, hvis man har kvalme og i det hele taget er det meget svært at modtage en besked om at man skal sove ... Det giver næsten modsatte virkning, fordi man tænker "jeg skal, jeg skal - jeg kan ikke, jeg kan ikke" og dermed ikke kan ... så prøv i stedet at aflede hende, så tiden går hurtigt :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce