Annonce

Annonce

Svar: Jetlag (og en smule om putning igen)


23. oktober 2011

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Anne

Dejligt at høre, at putningen går bedre efter du er begyndt at følge "søvntoget" :)

Det sker nogle gange, at barnet næsten virker til at blive lidt for kvik af amning, at det næsten kan virke modsat, så barnet vågner yderligere op i stedet for at falde til ro. Der er desværre ikke umiddelbart så meget at gøre ved det. Du kan både forsøge at trække tiden lidt, så han ammes og puttes lidt senere i håb om at I så bedre rammer søvntoget, du kan også prøve det modsatte, og amme og putte 20-30 minutter før, i håb om at nå det forrige tog - men nogen fast løsning er der desværre ikke. Heldigvis plejer det at ændre sig, der er tale om en periode, så tiden arbejder også her for jer :)

Med hensyn til rejse til Florida i 3 uger - er der mon en ledig plads, for det lyder godt nok dejligt?! :)

Det vil være rigtig godt, hvis I allerede i flyveren stiller uret, så det passer med lokal tid, hvor I skal lande. Og så skal I forsøge at passe søvn i flyet ind efter dette - det er naturligvis rigtig svært med så lille en størrelse og det vil være rigtig svært for jeres dreng at omstille sig, han vil køre meget efter dansk tid ...

Når I når frem, så vil det være rigtig godt, hvis I kan holde ham vågen om aftenen, få givet ham en god portion aftensmad og så gå i seng, så det passer så godt som muligt - gerne putte ham senere ...


Annonce

... end I normalt ville gøre hjemme. Dette fordi han og I sandsynligvis vil vågne allerede kl 04/05 og være friske, fordi I her normalt er godt igang med dagen i DK og det vil være rigtig svært for jer at sove videre.

Det kan være nødvendigt at I der står op, giv ham et bad eller lignende, så han holdes lidt igang og så skal I have tidlig morgenmad og så vil det være rigtig godt, hvis I forsøger i løbet af dagen at holde hans rytme nogenlunde som I plejer, så han får formiddags og middagslur og så I sørger for at få måltiderne ind - morgenmad, frokost, aften og mellemmåltider.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når I skal hjem vil det være rigtig godt hvis I kan få sovet så meget på flyet som muligt, da det er dag, når I kommer til DK og det bliver en lang dag, hvor I naturligt vil være meget trætte. Igen er det her vigtigt at I forsøger at starte dagen så normalt som muligt, så han får morgengrød at starte dagen på, puttes til formiddagslur, spiser frokost osv. så dagen bliver så meget lig en normalt dag som muligt :)

I vil selv være trætte og vil selv have brug for samme struktur, så I må prøve at følge hinanden og regne med at han jo et eller andet sted ligner meget jer og jeres behov - selvom han naturligvis vil have brug for lure i løbet af dagen, hvilket I skal forsøge at undgå :)

Rigtig meget held og lykke med det hele og rigtig god rejse og ferie! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce